Президентът на Славия Венцеслав Стефанов нападна остро Левски и ЦСКА, включително и треньора на "червените" Стойчо Младенов заради вчерашното му избухване.

Босът на "белите" не подмина и пловдивските Локомотив и Ботев и добави, че построяването на нов стадион на "армейците" в Борисовата градина е невъзможно. Като основен мотив за това той изтъкна, че в парка няма как да се покрият високите изисквания на УЕФА, най-вече за входове, изходи и паркоместа.

Стефанов добави, че Славия няма нито един лев задължения и клубът не е получавал никаква помощ от държавата.

Ето какво каза той пред Спортал:

"Стойчо Младенов е прав да негодува срещу ВАР, но това е проблем в по-глобален аспект. Смятам, че ВАР развали самия дух на играта, накъса я. Не става въпрос дали е Кабаков, или Табаков, за мен ВАР е една измишльотина, която на всичко отгоре ние, клубовете, трябва да плащаме. Иначе Стойчо е вечно недоволен, това е ясно. Не очаквайте да го видите някога задоволен! Той все мрънка за нещо, а и като цяло ЦСКА тръгва по линията, която Левски следва от десетилетия - все нещо им пречи, вечно всичко и всички са срещу тях. Глупости! Да си видят проблемите. Стойчо да се съсредоточи върху отбора си, а не да коментира властта, правителството и т.н. Той е треньор, не му е работа да коментира властта. Бил готов да поведе "червената" армия - къде ще я поведе? И колко души наброява "червената" армия? Взеха да намаляват нещо. Върху това да помисли. Който ще тръгва срещу правителството, не лае толкова, а действа.

Песимист съм за построяването на модерен стадион на ЦСКА. Покрай нашия проект се запознах с всички изисквания на УЕФА - трябва да има над 1000 паркоместа, три захода към стадиона, търговска част и т.н. Не виждам как това ще стане на стадион "Българска армия". Там има само един път - откъм БНР, който не е много широк. Как ще стане това? С парашути ли ще ги спускат на "Армията". Знаете ли под територията на стадиона какви кабели минават? Освен това хората на Ива от Германия бяха някакви бушони, тези дано са други, за да не размотават Гришата. Колко пари хвърлихме за проекта, за адвокати! И накрая нищо. Смятам, че в рамките на "Армията" може да се направят някакви промени, има нужда от такива, но в Борисовата градина да се изгради стадион, който да покрие всички изисквания на УЕФА, ми се струва кауза пердута.

От Левски пуснаха декларация, че винаги били встрани от политиката… Боже! Не знам какво да кажа… Най-добре да си заровят главите дълбоко в пясъка, но да внимават, че им лъсват задниците! Леле! Като никога не са имали общо с политиката, да кажат нещо за новата им трибунка. Защо нямат козирка? Да продължавам ли? Стига глупости! Левскарите винаги са онеправдани. А истината е друга! В Славия от 1995 г. досега не е получена дори 1 стотинка от държавата. И нямаме 1 лев задължение! Това е истината. На "Герена" да говорят каквото си искат. Ние не дължим на никого 1 лев, а другите, дето прибират от държавата, дължат милиони.

Откъде-накъде държавата даде куп милиони на пловдивските Ботев и Локомотив? Защо? Да им се направили стадионите! Добре, а на другите отбори? Откъде-накъде питам! На Славия нито 1 стотинка, а на Ботев 20 милиона - това какво е? Аз не искам да ми дават парите на мен, а да дойдат и направо да изградят нещо. Хайде! Ние, останалите клубове, ядем доматите с колците ли? Много е лесно така. Много е лесно и да се обещава. Като онзи дето обещава и някои клубове мислят, че като седне в креслото в Бояна, ще потекат реки от благоденствие. Продължавам да ги чакам за публичен диспут. Страхуват ли се? Готов съм да седна пред камера срещу всички, цялата им бригада - адвокатчето, кандидат-министъра, трите катъра. Да идват - имам въпроси, които искам да им задам. Стига са се крили".

Снимка: Lap.bg