Възможно е Ивелин Попов да влезе в моя щаб, разкри селекционерът на България Георги Дерменджиев на пресконференция преди утрешната европейска квалификация с Чехия. Минути по-рано капитанът обяви, че това ще е последният му мач за представителния тим.

"Има натрупана умора, но по моя преценка тези, които играха срещу Парагвай, вече са възстановени. Ще видите промените в състава утре. Ивелин Попов ви казва, че се оттегля. Познавате го много добре, ще имаме допълнителен разговор с него", заяви специалистът.

"Имаме мач утре. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан. Ще трябва човек, който да бъде лидер. При създалата се ситуация е изключително трудно. Днес Ивелин сподели това с мен. Казах му да изчака мача с Чехия. Държа много на неговото присъствие, защото е лидер и мъжко момче. Мислех, че мога да му повлияя по някакъв начин да изиграе още два мача, но той е решил твърдо. Въпреки че ще говоря с него, шансовете са нулеви. Още по-трудно става. Когато е на терена, успява да ръководи играчите и наистина във всеки един момент той играе за националния отбор и прави максималното."

"Виждам потенциал, това не е истинското лице на националния отбор. Знаем каква е реалността, но виждате, че се появи възможност за класиране, която можем да оползотворим. Искам да направим максималното, за да успеем. Ако не успеем - не успеем. Вярвам на тези момчета и искам да опитаме."

"Чехия вече се класира. Обсъждахме вариантите с играчите. Най-вероятно ще има много промени. Тези играчи, които ще влязат, ще искат да се доказват, за да попадна в в групата, която ще бъде за Европейското първенство. Искам футболистите да бъдат мотивирани, защото очаквам изключително труден мач утре", завърши Георги Дерменджиев.