Сериозните промени в Макларън застрашават доминацията на Ред Бул във Формула 1, отчитат анализаторите след победата на Ландо Норис в Маями. 

Британецът направи страхотно състезание и с малко късмет заради колата за сигурност, успя да триумфира, откъсвайки се сериозно пред Макс Верстапен. 

Това обаче не скри страхотната скорост на Макларън, след като и Оскар Пиастри бе много силен, макар и да използва само половината от подобренията. Лек инцидент със Сайнц обаче, прати австралиеца назад в класирането. 

Вторият най-успешен тим в историята пристигна в Маями със сериозни промени по предното крило, кутиите за радиаторите, капака на двигателя, предното окачване, по спирачките в задната част на колата и по пода, които определено дадоха резултат и подобриха аеродинамиката на автомобила. 

Начинът, по който Норис се откъсна след подновяването на надпреварата, бе наистина впечатляващ, за да може той да стигне до победата. Макларън бе бърз както на правите, така и в бавните части от пистата, което бе наистина впечатляващо. 

И все пак по колата на Верстапен стана ясно, че е имало известни повреди по пода, така че в предстоящата надпревара на „Имола“, както и след това в Монако, вероятно ще има по-голяма яснота колко близо е Макларън до Ред Бул.