Победителят в Маями Ландо Норис вярва, че Макларън може да спечели още състезания до края на сезона във Формула 1, а през следващата година да бъде и сериозен претендент за титлата. 

Британецът най-накрая записа първия триумф в кариерата си, използвайки колата за сигурност и след това откъсвайки се сериозно и впечатляващо пред Макс Верстапен, за да демонстрира и сериозният прогрес на отбора си. 

„Абсолютно вярвам, че можем да спечелим още състезания до края на годината. Можем да бъдем конкурентни на Ред Бул и смятам, че сезонът между нас, Ред Бул и Ферари, ще бъде много атрактивен” заяви Норис, който се прибра в технологичния център на Макларън, за да сподели успеха и с хората от него. 

„Разбира се все още имаме работа за вършене и не сме на нивото на лидерите. Ще има състезания, в които сме доста конкурентни, но генерално не сме там, където трябва. Затова трябва да останем здраво стъпили на земята, но след тази победа ще продължим да се борим още по-амбицирани” добави той. 

„На 100% съм убеден, че през 2025-а можем да се борим за титлата. Казвам това без да летя в облаците, защото имаме двама страхотни пилоти и отличен отбор. Преди тази кампания имах увереността да кажа, че можем да печелим надпревари и по същия начин сега да заявя, че догодина ще бъдем готови да направим следващата крачка” каза още Ландо. 

В края на другата седмица е Гран При на „Емилиа Романя” на пистата „Имола”, където Норис има 8-о, 3-о и 5-о място до момента.