Дебютантът на "Мастърс" Ян Бинтао  поднесе още една изненада в турнира. Той победи Стивън Магуайър с 6-5 и се класира на 1/2-финал в турнира.

И двамата не започнаха срещата много добре и в първите 3 партии имаше доста брак в играта им. В 4-тия фрейм обаче Магуайър се съвзе и направи сенчъри брейк от 102 и така двамата се прибраха на почивка при резултат 2-2.

След паузата двамата си размениха по още два фрейма, а в 8-мата партия Магуайър направи втората си стотачка в мача. Нейната стойност бе 137 точки и към този момент това бе най-големият брейк в турнира.

Бинтао измъкна фрейм номер 9 и пръв стигна до подножието на върха, но Магуайър отговори с хубава серия от 60 точки и така се стигна до петия мач в турнира, който трябва да се реши във финален 11-ти фрейм.

В него китаецът бе безапелационен и избухна с брейк от 141 точки! Така той освен, че победи Магуайър и се класира на 1/2-финал, но му отмъкна и 15-те хиляди паунда, които се полагат за най-високата точкова серия. Също така подобри и личния си рекорд, който до този момент бе 138.

На полуфинала Ян Бинтао ще играе срещу миналогодишния шампион Стюърт Бингам.