Рони О'Съливан започна да трепери в търсене на мечтаната седма световна титла по снукър, след като беше пометен с 6-2 в третата сесия от мача за трофея срещу Джъд Тръмп. Все пак преднината на Ракетата преди последната сесия е 14-11.

 

Третата сесия от финала започна със сенчъри брейк от 107 точки за Тръмп, който добави прилична серия от 59 пункта. След това левичарят спечели фрагментарен фрейм и намали пасива си само на 8-12.

Ракетата имаше своите възможности, но рано-рано изпускаше инициативата и записа общо едва 47 точки във въпросните три партии. След това обаче грохналият О'Съливан все пак спря черната си поредица и успя да обърне записалия 45 точки в следващия фрейм Джъд, конструирайки халф-сенчъри брейк от 64.

Началото на втората мини сесия за следобеда беше като старта на първата - Рони имаше сили само за двайсетина точки и поредна негова груба грешка изведе Прическата на масата. Първенецът на света за 2019 година не показа милост и разчисти до цветните, за да съкрати изоставането си на 9-13.

Яхнал гребена на вълната и алчен за пълен обрат, Тръмп се опита да вкара трудна червена за среда с фалц, но я заложи на джоба. Шесткратният световен шампион обаче отново не избяга от печата на сесията и след едва 16 точки сбърка трудна черена за среда след несполучлив кенън шот. 

И двамата майсторски не можеха да "вземат ръка", затова при 46-27 точки за Рони и три червени топки на масата, започнаха сейфти битка. О'Съливан се наложи и първоначално пое контрола върху масата, но пропусна трудна червена и минути след това Тръмп разчисти до розовата топка, за да намали пасива си само на три партии.

Серия от 55 точки върна преднината от четири партии на Ракетата, но в следващия фрейм брутален флук на Тръмп му остави готова маса, той направи пълно разчистване със сенчъри брейк от 105 точки и намали на 11-14. Доиграването е днес от 21.00 часа българско време, играе се във формат 18 от 35 фрейма.