Напоследък все по-упорито се говори, че Кубрат Пулев няма да се бие с победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа за световната титла в IBF.
 
Българският топ боксьор е задължителен претендент за пояса в тази версия, а този, който спечели измежду британеца и мексиканеца трябва да направи защита на титлата срещу него. 
 
Според достоверни източници на полските медии обаче този пояс ще бъде овакантен, което означава, че Пулев ще се бие със следващия в ранглистата на IBF - 30-годишният Адам Ковнацки. Информацията в Полша е все още неофициална. 
 
Причината за доброволното сдаване на титлата от Джошуа или Руис ще е натовареният график по защитите на всички колани.

Кобрата чака в IBF, Олександър Усик чака в WBО, a до края на 2020 г. трябва да се проведе и защита на пояса в WBA. 
 
С оглед на факта, че съперниците в тези версии не са особено високо котиращи се сред платените телевизии и рекламодателите, британецът или мексиканецът ще овакантят титлите си, за да се впуснат в по-изгодна от финансов план авантюра. 
 
В Полша са категорични още, че все по-вероятният мач между Пулев и Ковнацки ще се състои още в ранна пролет.

Крайният срок за мача за титлата е 31 май 2020 г., но ще се проведе далеч по-рано. Не се спекулира още за дата, но е вероятно да е още през март.

Иначе полският боксьор до момента е с перфектен баланс на професионалния ринг.

Той има 20 мача, като е спечелил всичките. Последната му битка обаче беше през август миналата година срещу Крис Ареола и той малко или много е позагубил игрови ритъм.