Дългоочакваният сблъсък за определяне на абсолютен шампион в тежка категория на професионалния бокс е на път да се случи!

Според журналиста на ESPN – Майк Крайгъл, цитиран от Boec.bg, двубоят, който ще противопостави шампиона на WBC – Тайсън Фюри, с този на WBA (Super), WBO, IBF и IBO – Олександър Усик, може да се проведе през уикенда когато ще се състои най-гледаното спортно събитие в САЩ – Супербол 57 (11-12 февруари 2023 година) или през следващия уикенд (18-19 февруари).

Като най-вероятна локация на двубоя се спряга Близкия изток.

Крайгъл, позовавайки се на неназовани източници и разговори с Боб Аръм, президент на „Top Rank“, който промотира Фюри, вкара нотка оптимизъм относно шансовете за гледане на историческия мач, особено защото според Кригел, изглежда, че няма несъгласие относно разделението на приходите.

Битката Усик-Фюри ще трябва да бъде излъчена по телевизията от ESPN, тъй като мрежата има ексклузивно споразумение за излъчване с „Top Rank“, цитиран от „Boxing Scene“.

„Това ще се случи“, каза Крайгъл по време на съботното предаване по ESPN на двубоя Хосе Педраса срещу Ричард Коми в лека категория.

„Какъв е източникът на спорове в началото на всяка голяма битка? Разделянето на приходите. „70 към 30 ли е, 60 към 40? Този ще е 50-50. Днес говорих с Боб Аръм. Той каза, че това е даденост. Другите ми източници са съгласни. И така, имаме една спорна точка, която е напълно отстранена или се предполага. Това е добре дошла новина, доказателство за мен, че битката ще се случи”, сподели журналистът.

„А сега кога“, Кригел продължи. „Може да сте видели съобщения тази седмица, че саудитците искат да го приемат през декември. Не задържайте дъха си за това. Цитирам, „много малко вероятно“, според Аръм и други, с които говорих“, каза още представителят на ESPN.

„Вероятна дата засега: февруари, уикендът на Супербоул или може би следващата седмица, вероятно Близкият изток, но не непременно Саудитска Арабия. Не забравяйте, че има и Абу Даби, Катар, а все още с малък шанс е и Обединеното кралство да получи битката, но няма да е на „Уембли“. Не слушайте тези неща. Зима е. Трябва да защитиш бойците от стихиите. Това би било закрита арена с 80 000 места в Кардиф (Уелс), ако е Обединеното кралство“, завърши Майк Крайгъл.

Припомняме, че Тайсън Фюри, световен шампион на WBC в тежка категория на професионалния бокс, увери Световния боксов съвет в последния възможен ден (26 август), че ще продължи кариерата си.

Преди дни и един от промоутърите на Циганския крал – Франк Уорън заяви, че битка с Усик най-вероятно ще има!

Самият украинец, който защити успешно световните си титли след успех с раздвоено съдийско решение в реванша с Антъни Джошуа, обяви за единствена цел пред себе си – двубой с Фюри за определяне на абсолютен шампион.

Промоутърът на Усик, Александър Красюк, вече сподели пред „Sky Sports“, че битката с Тайсън Фюри е „в процес на създаване“.

Решението на Фюри да запази пояса на WBC е още една стъпка към този двубой.

„И двамата бойци го искат“, каза Франк Уорън. „Уверен съм, че можем да го направим и да коронясам Тайсън Фюри като безспорен световен шампион в тежка категория. Това ще бъде най-голямата битка в тежка категория в моето време в бокса“, добави още копромоутърът на Фюри.

Еди Хърн, мениджър на бившия световен шампион – Антъни Джошуа, сподели, че очаква Усик да продължи доминацията си с упех и срещу непобедения на професионалния ринг Тайсън Фюри.

Снимки: БГНЕС. колаж: Gol.bg