Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи равносметка на изминалия сезон и изрази задоволство от постоянството в резултатите си за Световната купа.

"Имахме наистина много силен сезон. В моите лични цели очаквах малко по-често да съм в първите 10, но самата стабилност на резултатите през сезона, също ме кара да се гордея, защото досега не съм записвал толкова силен и постоянен сезон. Преди бях доста рисков, доста рядко слизах до финала. Когато сляза, имах добър резултат, но за Световната купа ти трябва една стабилност, с която да трупаш точки постоянно, за да може на края на сезона, ти всъщност да си събрал максимален брой точки и това да ти даде добър старт за следващия сезон с номера и да имаш по-добра стартова позиция. Смея да твърдя, че сезонът беше много добър, а пък неговият завършек е една допълнителна мотивация и стимул за догодина да си грабна това, което силно желая", каза Алберт Попов в предаването "Код Спорт" по RING, цитиран от БТА.

Попов записа рекордно класиране в последния старт за Световната купа в Куршевел, когато зае четвърто място в слалома, като 16 стотни го лишиха от качване на подиума.

"В началото доста често се подсещах, но после, говорейки с Ивайло Борисов, смятаме, че така е трябвало да се случи. Наистина страхотен резултат. Бяхме много горди, но това четвърто място ни е като стимул и мотивация за догодина да работим още по-усърдно, да станем безупречни и всъщност не да се борим за един подиум, а ако може през цялото време да сме там", каза Попов.

Алпиецът се възхищава на Христо Стоичков и се гордее с неговите постижения.

"Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков. Много често си пускам негови любими моменти. Чувстваш се горд българин! Уникално усещане е, когато виждаш българин на световната сцена и той да се чувства на място. Да виждаш в очите му как не възприема останалите като по-добри от него и е решен да е победител", каза още Алберт Попов.

Снимка: БГНЕС