В лагера на Русия се надяват, че страната ще успее да започне с победа учатието си на Европейското първенство в Полша и Украйна, което стартира днес.

"Сборная" ще се изправи срещу Чехия днес от 21:45 часа българско време, като срещата предвещава да бъде доста оспорвана, тъй като двата тима са равностойни.

"Ако трябва да бъдем честни, важни са резултатите. Ние обаче не можем да променим начина си на игра", обяви селекционерът на Русия Дик Адвокаат на пресконференцията преди днешния мач.

"Това е нашият начин да играем - атакуващо", добави специалистът.

Русия загря по най-добрия възможен начин за мача срещу Чехия. "Сборная" смачка Италия с 3:0 в контролна среща и демонстрира перфектна форма преди надпреварата.

"Тази победа даде увереност на отбора. Предстои ни обаче да се изправим срещу напълно различен противник в напълно различен мач"

"Разполагаме с много добри играчи, възрастта няма значение. Тренираме само по един път на ден, тъй като отборът изигра много мачове"

Подобно на Адвокаат, селекционерът на чехите Михаел Билек също ще трябва да избистри титулярния си състав.

Милан Барош може да пропусне първия мач от турнира, заради травма в слабините. Нападателят на Галатасарай има проблем и може да се наложи Томаш Пекхард да го замени в титулярния състав.

Билек е готов да пусне в ролята на ляв бек Давид Лимберски, докато Михаил Кадлец вероятно ще бъде предпочетен в сърцето на отбраната.

И въпреки, че Чехия изпита сериозни трудности, докато стигне до Евро 2012, в лагера на страната не виждат защо родината им трябва да бъде в ролята на аутсайдер.

"Групата е много балансирана. Не мисля, че ние сме най-слабият отбор в нея", обяви той.

"Смятам, че ще покажем нашата амбиция, благодарение на която стигнахме до тук", каза още Билек.

"Ако преминем груповата фаза, това ще бъде успех за нас", не пропусна да отбележи още селекционерът на Чехия.

"Колкото по-близо идва момента на мача, толкова повече напрежението се увеличава. Нямаме търпение да излезем на терена", завърши той.