Полша и Русия завършиха при равенство 1:1 във втория мач за двата тима от Група "А" на Евро 2012.

Двубоят бе изключително качествен, изпълнен с доста голови положения и пред двете врати.

Руснаците реализираха първи попадение чрез Алан Дзагоев, който бе точен в 37-ата минута и изведе родината си напред в резултата.

През второто полувреме обаче Полша изравни с гол на Якуб Блашчиковски, който се разписа в 57-ата минута.

След този мач Русия на практика почти си осигури участието си в директните елиминации. "Сборная" има 4 точки след два изиграни мача и е лидер в класирането, докато поляците са трети с 2 точки в актива си.

В последния си мач от групата Полша ще срещне Чехия, а Русия - Гърция.

 


 

Срещата започна по-добре за Русия и в първите няколко минути отборът на Дик Адвокаат владееше повече топката и се стремеше да създаде нещо опасно.

Първото по-опасно положение обаче бе в полза на поляците. В 7-ата минута след центриране на Людовик Обраняк от фаул се създаде меле в наказателното поле на Русия.

Футболист на Полша успя да стигне до топката и да я чукне към вратата, но Березуцки в последния момент изчисти кълбото.

Секунди по-късно поляците пропуснаха нова много добра възможност. Този път Малафеев спаси с крак перфектен удар на Себастиан Бьониш с глава, който като нищо можеше да се превърне в гол.

Добрата игра на Полша в следващите минути продължи и домакините изравниха играта.

В 12-ата минута Роберт Ледандовски отправи много хубав удар от дистанция, който мина на сантиметри край страничната греда. Няколко минути по-късно пък попадение за поляците бе отменено, заради засада на Еуген Полански.

В 25-ата минута пред Александър Кержаков се откри добра възможност да изведе Русия напред в резултата, но ударът му с глава не бе особено прецизен.

Две минути по-късно пък Аршавин не успя да засече много добро центриране по земя и се размина с топката. Ако бе стигнал до нея, вероятно щеше да отбележи гол.

В 37-ата минута Русия успя да открие резултата и попари жестоко полските домакини.

Дзагоев засече с глава перфектно центриране на Аршавин от фаул и вкара третия си гол от началото на турнира. В ситуацията полската отбрана изобщо не се подреди както трябва и позволи на младока да стреля.

Три минути по-късно Куба отправи мощен удар от близка дистанция и можеше да изравни, но Малафеев спаси. До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази при реми на почивката.



Повече война и по-малко мир. Така коментира печелившата си стратегия в мача Полша – Русия нашият играч на Евро 2012, Крум Миладинов. Олигархът на футболното познание продължава да трупа победи под колана си. С   bet365.com, на това европейско, играчът си ти.


Второто полувреме започна отлично за Полша и домакините имаха два шанса за изравняване на резултата.

Левандовски първо пропусна чудесно положение. Той бе изведен от Полански в 46-ата минута, но предпочете да преодолее Малафеев, вместо да отправи удар. След това пък Перкуи също имаше шанс да вкара, но и той пропусна.

В 50-ата минута и Русия имаше шанс да вкара. Жирков опита да намери Дзагоев в пеналтерията, но в последния момент пасът бе пресечен. Секунди по-късно Малафеев пък спаси чист гол във вратата си, след като се изпречи пред Левандовски да стреля.

Опасностите през следващите минути се редяха една след друга. В В 52-ата минута Аршавин опита удар от близка дистанция, който бе неточен. В 57-ата минута пък отново той бе в основата на поредната опасност за Русия.

Големият лидер на "Сборная" направи страхотен пробив и можеше да изведе Дзагоев на добра позиция, но пасът му бе пресечен. В 57-ата минута пък Полша изравни резултата след страхотно попадение на Якуб Блашчиковски с удар от границата на наказателното поле.

През следващите минути интересните ситуации понамаляха. В 69-ата минута и двата отбора пропуснаха по едно доста добро положение.

Не се стигна до нищо кой знае колко интересно през следващите минути и резултатът продължи да бъде равен.

До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

ПОЛША - РУСИЯ 1:1
0:1 Дзагоев 37'
1:1 Куба 57'

ПОЛША: Титон, Бьониш, Василевски, Перкуи, Пишчек, Дудка (73 - Миржейвски), Полански (85 - Матушчик), Обраняк (92 - Брожек), Муравски, Куба, Левандовски

РУСИЯ: Малафеев, Анюков, Игнашевич, Жирков, Березуцки, Широков, Денисов, Зирянов, Дзагоев (80 - Исмаилов), Аршавин, Кержаков (69 - Павлюченко)