Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел похвали третодивизионния Шпортфрлойнде Лоте, който удържа нулевото равенство вчера близо един час.

"Жълто-черните" спечелиха с 3:0 срещу смелите аматьори и се класираха на полуфиналите за Купата на Германия, но играта им потръгна чак след почивката. За място на финала рурци ще трябва да гостуват на носителя на трофея Байерн Мюнхен, който ги победи във финала миналия сезон след изпълнение на дузпи.

Галерия

"Доволен съм, защото мачът беше труден. Теренът беше тежък за игра, а и нашият противник се справи наистина много добре. Нещата се получиха точно така, както ги очаквахме. Особено в началото беше трудно, но не искахме да бъдем повлияни от това", коментари специалистът.

"Успяхме да го сторим и от 25-ата минута вече нещата се получаваха по-добре, а през втората част държахме нещата под контрол. След откриването на резултата имахме нужда от втория гол за по-голямо спокойствие. И това се получи. Огромен комплимент за целия отбор. Моите играчи трябваше да разберат, че не става дума само за индивидуална класа, а за отношение, характер и отборен дух. Тези фактори бяха решаващи и затова спечелихме", добави специалистът.