Поредното тежко поражение на Борусия Дортмунд от Байерн в Мюнхен нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на вестфалци.

Легендата на "жълто-черните" Роман Вайденфелер обвини играчите, че се крият по терена, тъй като не поемат достатъчно отговорност.

Загубата с 0:4 беше приета тежко от привържениците на Борусия, но някои от тях демонстрираха и чувство за самоирония.

"Невероятно представяне, момчета! Първо 0:6, после 0:5, а сега 0:4... С всеки изминал мач ставаме все по-добри. Ако тази серия продължава, можем да си тръгнем и с трите точки от Мюнхен след 5 години", пише един от феновете на Дортмунд в социалните мрежи, цитиран от вестник "Рурнахрихтен".

Други запалянковци обаче са на другия полюс: "Върнете ни парите", "Това е падение", "Пълен позор", "Наглост" и "Всеки нормален работодател щеше да предприеме действия" са само част от пъстрите коментари.

Както е известно, Борусия Дортмунд загуби последните си 6 визити на Байерн Мюнхен в Бундеслигата с обща голова разлика 3:26. В последните три мача се забелязва лека градация и рурци допускат все по-малко голове.

За сравнение те паднаха на стадион "Алианц Арена" с 0:5 на 6 април 2019 година, а на 31 март 2018 година баварците ги съсипаха с 6:0.