Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд, дерби на 25-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 19.30 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Гинтер, Елведи, Бенсебайни, Лайнер, Нойхаус, Закария, Хофман, Щиндъл, Тюрам, Плея
Под въпрос: Тюрам
Контузени: няма

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Загаду, Пишчек, Хакими, Витсел, Джан, Герейро, Санчо, Брандт, Халанд
Под въпрос: няма
Контузени: Ройс, Дилейни (назад с подготовката)


Прогноза на Gol.bg:

Дербито на "адашите" идва в добър момент за домакините, които ще имат отлична възможност да си оправят отрицателната серия срещу вестфалци. Гладбах изкова три победи и две равенства в последните пет кръга, но трябваше да спечели и тях (2:2 в Лайпциг след гол на "биковете" в 89-ата минута и 1:1 у дома срещу Хофе с гол на гостите в 92-ата минута).

"Жълто-черните" обаче също напипаха ритъма си и като изключим загубата в Леверкузен (след аванс от 3:2 до 81-ата минута), вицешампионите имат шест победи за първенство от началото на годината, като в момента са в серия от три поредни "сухи мрежи".

Дортмунд е лек фаворит днес, тъй като се намира в невижданата серия от 9 поредни шампионатни победи над Гладбах, при голова разлика 26:6. Като добавим и победата на рурци с 2:1 за Купата на Германия през октомври, поредицата става още по-внушителна.

В общия баланс за първенство Дортмунд имат предимство от 38:29 победи в 95 изиграни мача, при голова разлика 165:150. На свой терен Гладбах все още има видимо предимство - 18:13 успеха. Като цяло този двубой е гарант за зрелище, защото последното нулево равенство датира от 1994 година.

"Адашите" са съседи в таблицата, като четвъртият Гладбах (46 точки) има мач по-малко от третия Дортмунд, който в момента е с 48 пункта. Очакваме равностоен мач и подялба на точките, което поне към момента няма да бъде прието добре в двата лагера.


Резултат: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 2:2