Борусия Дортмунд победи Фрайбург с минималното 1:0 в двубой от 24-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Единственото попадение в срещата бе дело на Джейдън Санчо (15'), който се разписа още в началото на срещата. Футболистите на треньора Лусиен Фавре контролираха случващото се на терена, но на моменти изпитваха затруднения в нападение, въпреки че през второто полувреме влезе младата голова машина Ерлинг Халанд, който обаче този път не успя да се разпише.

Така Борусия вече има на сметката си 48 точки и се изравни на второто място с РБ Лайпциг, който утре ще се изправи срещу Байер Леверкузен. Фрайбург пък се намира на 9-о място с 33 точки.

Домакините поеха инициативата още след първия съдийски сигнал и започнаха да търсят път към вратата на гостите с цел ранен гол, който да успокои мача за "жълто-черните".

Това и се случи в 15-ата минута, след като Джейдън Санчо даде аванс за Борусия. Торган Азар пусна прекрасно подаване към младока в наказателното поле, който с премерен изстрел прати топката във вратата.

Попадението действително успокои домакините и те започнаха да контролират случващото се на терена, разменяйки си къси пасове един на друг. Това сериозно затрудни съпротивата на играчите на Фрайбург, които очевидно нямаха отговор на ситуацията.

През втората част нещата не се промениха. В 61-ата минута Юлиан Бранд получи подаване на границата на наказателното поле и стреля. Топката обаче премина на сантиметри от лявата греда.

В 70-ата минута Винченцо Грифо изпълни пряк свободен удар от обещаваща позиция. Топката отиваше към горния десен ъгъл, но беше парирана от вратаря Роман Бюрки, който блесна с прекрасна намеса. 

В 88-ата минута Ашраф Хакими получи подаване около границата на наказателното поле и стреля. Топката бе насочена към десния страничен стълб, но Александер Шволов беше подготвен и не позволи промяна в резултата.

В 90-ата минута Рафаел Гереро се оказа необезпокояван след получаването на пас на ръба на пеналтерията и дръпна спусъка. Топката обаче мина на сантиметри над напречната греда.

Борусия Дортмунд - Фрайбург 1:0

Голмайстори: Джейдън Санчо (15')

Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Хумелс (Аканджи 46'), Загаду, Витсел, Джан, Хакими, Гереро, Бранд (Халанд 63'), Санчо, Азар (Рейна 81') 
Треньор: Лусиен Фавре

Фрайбург: Шволов, Гулде, Линхарт, Хайнц (Шлотербек 86'), Хаберер (Кайтел 46'), Хьофлер, Шмид, Гюнтер, Салай (Хьолер 70'), Грифо, Петерсен
Треньор: Кристиан Щрайх

Дортмунд, стадион "Сигнал Идуна Парк"
Съдия: Роберт Хартман
Жълти картони: Джан (Борусия)