Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес разкритикува трансферната политика на вицешампиона Борусия Дортмунд.

"Когато Дортмунд купи един класен млад футболист и той играе силно, няколко месеца по-късно можете да чуете дори от клуба, че този играч някога ще се превърне в трансферен обект", заяви Хьонес пред FAZ.

"Как е възможно този футболист да придобие на 100% от ДНК-то на клуба, когато остава с усещането, че рано или късно ще е пазарен обект? При нас това не е възможно. Ние купуваме футболисти за Байерн Мюнхен, а не за бъдеща продажба."

"В Дортмунд това мислене може да им коства до 10% във важните мачове. В Байерн играчите са с друго усещане, те си казват "Тук съм завинаги". Ще ви дам пример с Роберт Левандовски."

"Той дойде при мен преди две години и ми каза: "Г-н Хьонес, трябва на всяка цена да говорите с агента ми Пини Захави". Отговорих му: "С удоволствие, следващата свободна дата в програмата ми е 3 септември". 

"За мен винаги е било важно играчите и техните агенти да знаят, че няма да омекна, защото това би довело до недоволство в отбора."

"По отношение на спонсорството Борусия Дортмунд изобщо не може да ни доближи, но пък те скъсиха голямата дистанция във финансов аспект. Със Санчо се бяхме разбрали, но в последния момент той избра Борусия Дортмунд", добави Хьонес.