Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке смята, че Байерн Мюнхен доминира в Бундеслигата само заради двама футболисти - Мануел Нойер и бившия стрелец на вестфалци Роберт Левандовски.

"Аз бях в играта при последните две първенства, които Байерн Мюнхен не спечели", започна Вацке, визирайки титлите на Борусия Дортмунд от 2011 и 2012 година. Точно преди 8-годишната доминация на баварския колос.

"Смятам, че голямата разлика от тогава до днес се крие в двама футболисти: Мануел Нойер и Роберт Левандовски. В онези години ние не бяхме много по-добри, отколкото сме в момента. Но Байерн днес е драматично по-силен, отколкото тогава. Това е истината."

"Докато Байерн продължава да печели по 82 точки на сезон, за всеки отбор ще бъде трудно да ги детронира. Целта трябва да бъде Байерн да бъде победен в директните дуели. При последните ни две титли ние ги победихме във всички четири мача."

"Ние знаем, че Ерлинг Халанд все още не може да удържа на натиска така, както Роберт Левандовски. Но Ерлинг е навярно по-напред от Левандовски, когато той беше на неговото възраст. Имаме и други млади играчи, които трябва да развием, за да придобият нужния манталитет."

"В това десетилетие два пъти станахме шампиони и 5 пъти - вицешампиони. Колективното разочарование, че постоянно Байерн става шампион, се обръща срещу нас. И за нас това е проблем. Може да отнеме дълго време, а може би - не."

"Ние се радвахме с Юрген Клоп. На Ливърпул му трябваше 30 години, за да стане отново шампион. В този период от време те си бяха голям клуб и не се отказаха. Надявам се, че ние няма да чакаме толкова дълго време", добави Вацке.