Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге поясни, че няма да натиска за трансфер на Ерлинг Халанд, за да не развали добрите си отношения с Борусия Дортмунд.

От 2013 до 2016 година баварците нанесоха три удара по вестфалци, отмъквайки им най-добрите футболисти - Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс. Сега обаче ситуацията изглежда различна.

"Халанд е на добро място в Дортмунд. И честно казано, докато Левандовски е при нас, нямаме нужда от него. Нямам представа какво ще се случи в бъдеще, защото съм на поста до декември 2021 година", заяви Кале.

"През последните години изградихме добри взаимоотношения с Ханс-Йоахим Вацке и Борусия Дортмунд, това важи и за трансферния пазар. Докато аз съм на поста си, друг трансфер като този на Роберт Левандовски няма да бъде осъществен."

"Халанд е голов звяр, вкара много голове и си заслужи наградата Golden Boy. Алфонсо Дейвис не беше разочарован от това, той имаше чудесна година и спечели всичко", завърши изпълнителният директор.