Битка на Борусиите и за Купата на Германия! Осминафиналистите в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах и Борусия Дортмунд се паднаха един срещу друг на 1/4-финалите за Купата на Германия. Победителят се определя само в една среща, а "жребчетата" ще са домакини на 2 или 3 март. 

Само преди 17 дни Гладбах съсипа вестфалци с 4:2 в Бундеслигата и демонстрира мощта си, като по-рано момчетата на Марко Розе бяха ударили и хегемона Байерн мюнхен с 3:2 на "Борусия Парк". Интересното е, че Дортмунд бе спечелил предходните 11 двубоя с Гладбах.

Детронирането на Байерн Мюнхен от втородивизионния Холщайн Кийл рязко увеличи шансовете и на двата тима в надпреварата, но сега единият от тях ще отпадне. Жребият събра в една двойка и другите два от основните кандидати за купата - РБ Лайпциг и Волфсбург. 

Късметът пък беше с Рот-Вайс Есен и екзекутора на Байерн Холщайн Кийл, защото един от тях ще играе на полуфиналите. Шанс извади и Вердер Бремен на Илия Груев-младши, тъй като се падна с втородивизионния Ян Регенсбург.