Румънският страничен съдия Октавиан Совре бе заснет да иска автографа на Ерлинг Халанд в тунела на "Етихад" след победата на Манчестър Сити над Борусия Дортмунд с 2:1 в първия четвъртфинал от Шампионската лига между двата отбора.

Множество фенове и анализатори, включително тези в студиото на BT Sport - Оуен Харгрийвс и Джолиан Лескот, се присмяха на рефера и се възмутиха от пристрастията, които показва. Лескот дори нарече поведението му "детинско".

Сега обаче стана ясно, че Совре го е направил с благотворителна цел - това разкри президентката на асоциация, която помага на хора с аутизъм.

"Автографът е с благотворителна кауза - каза цитираната от webcafe.bg Симона Злибут пред румънския вестник Gazeta Sporturilor. - Може хората да не знаят, но Тави (Октавиан) е директно свързан с асоциацията. Помага ни много вече три години!"

За разлика от анализаторите, Пеп Гуардиола не видя нищо нередно в действията на рефера.

"Не съм го видял, но ми казаха, да. Може да му е фен - каза мениджърът на Сити след мача. - Защо не? Съдиите бяха брилянтни тази вечер. Може да е за сина или дъщеря му. Нищо нередно не се е случило."