Ерлинг Халанд бе в основата на победата на Борусия Дортмунд с 3:2 над Щутгарт през уикенда, но този път не с головете си, а с асистенцията, която даде за победния гол на Ансгар Кнауф десет минути преди края.

Всъщност 20-годишният нападател не се е разписвал вече 495 минути във всички състезания, като го направи за последно в края на март, когато отбеляза и двете попадения за равенството 2:2 срещу Кьолн.

След това дойде паузата за националните отбори, в която агентът на Халанд - Мино Райола, и баща му - Алф Инге, пътуваха до Испания за преговори с Реал Мадрид и Барселона, като интерес към младия голаджия проявяват и най-големите клубове от Англия.

Гастролите на Райола и баща му обаче явно са разконцентрирали Халанд, тъй като оттогава нападателят на Дортмунд не е вкарвал. Това са общо шест мача на клубно и международно ниво.

Головата му суша започна по време на ангажиментите си с националния отбор на Норвегия. Халанд изигра общо 225 минути за Норвегия в световните квалификации срещу Гибралтар, Турция и Черна гора, в които не успя да намери мрежата, въпреки че "викингите" записаха две победи и загубиха от Турция.

След като се завърна в Дортмунд, Халанд продължи с неудачите си пред противниковата врата. Нападателят не успя да се разпише последователно срещу Айнтрахт Франкфурт, Манчестър Сити и Щутгарт, за последния от които вече споменахме, че се отчете с изключително важна асистенция.

Това са общо 495 минути футбол, в които Халанд няма гол, след като наниза 33 от началото на кампанията за Дортмунд във всички състезания, изчисли webcafe.bg.

"Жълто-черните" сигурно се надяват головата суша на нападателя да приключи още през седмицата, когато за Борусия предстои реваншът от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Сити. Дортмунд приема "гражданите" на "Сигнал Идуна Парк" в сряда вечер, като има да наваксва пасив от 1:2 от първия двубой.