Борусия Дортмунд показа невероятен характер и обърна Айнтрахт Франкфурт от 0:2 до 3:2 като гост в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига.

Първият четвърт час беше олицетворение на лика на Борусия Дортмунд за последните години - отборът доминираше и уцели гредата още в третата минута чрез Тома Мюние, но голът не падаше. Суперзвездата на гостите Ерлинг Халанд също заложи на стрелба от границата на пеналта, но не успя да преодолее стража на "орлите". 

Секунди преди изтичането на 15-ата минута смутеният Айнтрахт откри изненадващо при първото си положение на своя на стадион "Дойче Банк Парк", но голът на Рафаел Сантос Боре беше почти изцяло заслуга на неадекватния вестфалски вратар Грегор Кобел.

Пародийната отбрана на "жълто-черните" беше премината като на парад от домакините в средата на първото полувреме, а куриозното е, че този път голямата грешка беше на върналия се в пеналта на своите капитан Марко Ройс. Той подари топката на Боре и колумбиецът се разписа за втори път днес.

До края на първото полувреме Борусия беше в тежък нокдаун и имаше голям късмет, когато Н'Дика уцели гредата. Напук на случващото се на терена, секунди преди паузата гостите бяха на път да се върнат в играта, но Трап спаси удара с глава на Матс Хумелс, а Дониел Мален стана за смях и отблизо уцели гредата при опит за добавка. 

Малко след подновяването на играта отново Айнтрахт можеше да сломи противника си, но излезлият сам срещу вратаря Йеспер Линдстрьом би право в обсега на Кобел.

След изтичането на час игра норвежката сензация Ерлинг Халанд получи страхотна възможност да върне своите в мача, но не успя до уцели очертанията на вратата. Таранът се пробва още веднъж, но този път пропусна от десетина метра.

Все пак Ройс и Халанд се реваншираха частично за слабия си мач и в 71-ата минута участваха в атаката за извеждането в предни позиции на Торган Азар. Белгиецът показа присъствие на духа и намери долния десен ъгъл.

В 87-ата минута добрата игра на Борусия след почивката си каза думата и Джуд Белингам изравни резултата с глава след центриране отдясно на Тома Мюние. 

Головият екшън продължаваше и само две минути след това Борусия Дортмунд осъществи пълен обрат! Този път Махмуд Дахуд се озова в прегръдките на своите съотборници, вкарвайки с прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле.

Така вторият в таблицата Борусия Дортмунд събра 37 точки и се доближи на шест пункта от първенеца Байерн Мюнхен, който вчера сгафи срещу Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт Франкфурт е седми с 27 точки.

 

Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 2:3

1:0 Рафаел Сантос Боре - 15'
2:0 Рафаел Сантос Боре - 24'
2:1 Торган Азар - 71'
2:2 Джуд Белингам - 87'
2:3 Махмуд Дахуд - 89'