Борусия Дортмунд спечели с дисциплина първия си мач от полуфиналите на Шампионскаталига по футбол срещу Пари Сен Жермен, но реваншът ще бъде много по-труден. Това заяви старши треньорът на германците Един Терзич, цитиран от агенция Ройтерс.

Дортмунд стигна до единственото попадение в 36-ата минута, когато точен бе Никлас Фюлкруг за крайното 1:0. Реваншът е насрочен за следващия вторник в Париж.

"Направихме много добър мач. Спечелихме минимално но и заслужено", каза той на пресконференцията след двубоя.

"Играхме стабилно като отбор и така стигнахме до този резултат. Целта бе да изградим предимство и го направихме, но осъзнаваме, че през следващата седмица ще бъде далеч по-трудно. Стигнахме едва до полувремето и ни чака съвсем различен двубой. Следва тяхно домакинство и ще опитат да ни натиснат, както го направиха днес (в сряда - б.пр.) между 45-ата и 60-ата минута".

След почивката Пари Сен Жермен подобри значително играта си и не само пропусна няколко възможности, но и удари две греди.

"Класата им определено се усети. В този мач играхме на върха на възможностите ни, но през следващата седмица ще трябва да се справяме и с еуфорията по трибуните на стадиона им. Те със сигурност ще искат обрат", добави той.