Предстоящата седмица ще е решителна за сезона в българския футбол. ЦСКА постигна изключително важен успех срещу Черно море, с който съхрани шансовете си за титла. В следващите два двубоя с Лудогорец в Разград обаче ще си проличи доколко ЦСКА е готов да спечели трофей, това заяви легендата Аспарух Никодимов пред „Тема спорт”.

„Играта срещу Черно море не беше нищо особено, но в случая тя не е толкова важна. С оглед издънката на Лудогорец въпросът беше мачът да бъде спечелен. ЦСКА победи най-вече с дисциплина и желание до последно. Проблеми има и те са добре известни и многократно коментирани - средата на терена не функционира по най-оптималния начин. Все още не се забелязва бърз преход от защита в атака. Халфовете не помагат достатъчно на нападателите и това улеснява съперника.

Любо Пенев обаче със сигурност е наясно с недостатъците и знае как да ги коригира. Вижда се, че при него отборът играе с по-голямо желание. Най-хубавото е, че се налагат млади български момчета. В тях е бъдещето. Антов още е в юношеска възраст, а вече стигна до много високо ниво. Въпросът е, че ЦСКА се нуждае от двама-трима наистина класни футболисти, които да правят разликата. Отборът трябва да намери такива, които да се отличават и около тях да се развиват младите. Това е може би най-добрата формула”, заяви Никодимов.

„Персонално срещу Черно море много добро впечатление остави Енрике, който бе най-острият играч на ЦСКА. Неслучайно той провокира дузпата с много умно отиграване. Бразилецът има най-голямо постоянство сред фланговите нападатели в отбора и на моменти успява да прави разликата.

Класиране в Първа лига на България

Добри са впечатленията и от Нуно Томаш. Той стои много стабилно в центъра на защитата. Още дори не се познава с отбора, сигурно не е научил имената на всички играчи, но се представя на ниво. Жеферсон се завърна на терена, но си личи, че още не е във форма. Той има нужда от време. Лошото при него е, че обикновено прави по една сериозна грешка на мач. Не е важно толкова да играеш в атака, колкото да си стабилен в защита. Първо си свърши работата в отбрана, а ако можеш да помогнеш в нападение - това вече е бонус”, анализира Паро. 

„Силно впечатление прави, че Чорбаджийски отново остана резерва, въпреки че Бодуров изобщо не беше в групата. Това говори, че Божидар трябва да си вземе сериозна бележка. Той се раздава, правил е и силни мачове, но често се е случвало да допуска ключови грешки, които се оказват с решителен характер. Това означава, че не е концентриран през цялото време. Говорим за елементарни грешки в заставането, подсигуряването и отиграванията.

Виждаме, че Чорбаджийски постепенно бива изместван от състава. Антов вече на практика си е титуляр, Томаш също играе добре и получава доверие. Но това в крайна сметка е хубаво -нека да има борба и конкуренция. Навремето в ЦСКА имаше двама страхотни вратари - Данчо Филипов и Стоян Йорданов. Треньорът ги дебнеше да направят някоя съвсем дребна грешка, за да даде шанс на другия вратар. Изключителна конкуренция имаше, но и нито веднъж не се окаляха един друг. В настоящата ситуация Чорбаджийски трябва да си направи изводите защо е резерва и къде греши. В същото време нека не се отчайва”, съветва легендата вече бившия капитан на ЦСКА.

„Отправяме поглед напред. Време е ЦСКА да победи Лудогорец, след като през изминалата 2018 година не успя да го направи в нито един от мачовете. Да, в Разград имат обигран и добър отбор. Но срещу Берое допуснаха домакинско реми и това може да ги поразклати. От друга страна, ЦСКА има много по-остри нападатели от Берое, така че е логично да носи повече опасност.

Ако ЦСКА покаже добра игра в средата на терена, ще има много високи шансове да продължи напред за купата, а и да спечели за първенство. Но в отбора изобщо да не мислят за шампионатния мач още отсега. Да са готови и за 120 минути и дузпи за сряда. Двубоят за купата е фундаментален. Хвърляш се яко, но и разумно, и гониш до последно победата. Няма какво да се мисли за следващия мач в първенството. В Лудогорец ще се изразходят по същия начин. Това не бива да е пречка. Срещата за купата се очертава да е "Ден година храни". Победителят ще влезе с психологическо предимство в следващия двубой между двата тима”, обобщи Аспарух Никодимов.