Барселона - Атлетико Мадрид, втори полуфинален мач за суперкупата на Испания. Стадион "Крал Абдула Спортс Сити" в Саудитска Арабия, 21.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Барселона: Нето, Пике, Юмтити, Алба, Роберто, Бускетс, Видал, де Йонг, Гризман, Меси, Суарес
Контузен: Дембеле
Под въпрос: Тер Стеген, Артур

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес, Фелипе, Лоди, Трипиър, Коке, Кореа, Партей, Саул, Феликс, Мората
Контузени: Диего Коста
Под въпрос: Вършалко, Льомар


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат почти с най-доброто, с което разполагат, като със сериозни контузии в двата лагера са само Осман Дембеле и Диего Коста.

Новият формат на турнира дава възможност за спечелване на трофей и на отбори, които останаха с празни ръце през миналия сезон. Такъв е случаят с Атлетико Мадрид, който винаги е способен да подхлъзне по-големите грандове.

Атлетико не играе много успешно срещу каталунците в първенството или за купата през последните години, но тази вечер картите са разбъркани и момчетата на Чоло Симеоне са готови за здрава битка. 

"Блаугранас" спечелиха с 1:0 в Мадрид през миналия месец, когато Лео Меси вкара единствения гол. В последните си четири мача обаче шампионите допуснаха три равенства, докато "дюшекчиите" са без грешка за същия период от време и определено са в по-добра форма.

Заплахата за столичани по традиция идва от Меси, но човекът във форма за Барса е Луис Суарес. Именно той подаде за гола на аржентинеца в Мадрид, но впечатляващото е, че уругваецът има пряко участие (гол или асистенция) в последните 10 гола на своя отбор.

Очакваме много здрав мач със сериозни единоборства за всяка педя терен. И все пак класата на Барса дава леко предимство на Меси и компания.


Резултат: Барселона - Атлетико Мадрид 2:1