Южна Корея - Германия, решителен трети двубой в група F на световното първенство по футбол. Стадион "Казан Арена", 17.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Южна Корея: Чо Хьон-У, Лий Йонг, Ким Йонг-Гуон, Джан Хюн-Су, Хонг Чул, Ко Джа-Чеул, Чън У-Йон, Лий Джа-Сун, Ли Сунг-Во, Хуан Хи-Чан, Хюн-Мин Сон

Германия: Мануел Нойер, Матс Хумелс, Никлас Зюле, Джошуа Кимих, Йонас Хектор, Тони Кроос, Илкай Гюндоган, Томас Мюлер, Марко Ройс, Тимо Вернер, Марио Гомес


Прогноза на Gol.bg:

В една от най-завързаните групи всеки един отбор може да продължи към фазата на елиминациите, като задачата на Южна Корея безспорно е най-сложна. Тимът се нуждае от изразителна победа над световния шампион, което практически граничи с фантастиката.

Бундестимът обаче дава надежди на съперниците си, защото се представя повече от колебливо и в чести моменти изобщо не прилича на себе си. Отборът се пропуква прекалено често в отбрана, а в офанзивен план не може да се възползва от положенията си. За капак дори майстори като Тони Кроос правят детински грешки при изнасянето на топката.

Четирикратният световен шампион никога не е бил елиминиран още в груповата фаза, като на последните четири световни първенства неизменно е сред четирите най-добри състава. Дали изкованата в последните секунди победа срещу Швеция ще позволи на Маншафта най-после да излее като огромна морска вълна огромния си потенциал и безспорна класа, предстои да разберем.

Интересното е, че голът на Кроос срещу шведите е бил отпразнуван и в Южна Корея, защото в противен случай азиатците вече щяха да са отпаднали, докато сега поне на теория все още са в играта.

Една от въпросителните е коя ще бъде централната двойка бранители на Германия, тъй като Джером Боатенг е наказан заради червения картон, който получи срещу скандинавците. Опция пред Йоахим Льов е да заложи на съотборниците в Байерн Матс Хумелс и Никлас Зюле.

До момента двата отбора са изиграли три мача помежду си, като два от тях са на световни финали - през 1994 и 2002 година. Бундестимът се наложи съответно с 3:2 и 1:0, като корейците имат да си връщат за поражението на домашния мондиал. При последната им среща (през 2004 година) азиатците се наложиха с 3:1 в контрола. Очакваме нов равностоен мач и крайна победа за световния шампион.


Резултат: Южна Корея - Германия 1:2