Ливърпул - Порто, мач от четвъртфиналите на Шампионската лига, стадион “Анфийлд”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул продължава тежката битка на два фронта, а един от лидерите на тима Върджил ван Дайк не отрече, че дубъл е възможен още този сезон. “Червените” водят с 2 точки пред Манчестър Сити във Висшата лига, въпреки че са с мач повече. А тази вечер посрещат Порто в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

“Все още сме в битката, така че е възможно да направим дубъл. Но в момента това е много далеч от нас. Ние ще играем мач за мач. Знаем, че всяка загубена точка във Висшата лига може да е фатална. Но същото се отнася и за Сити. Сега за нас е най-важно да се концентрираме върху мача с Порто, а след това и върху този с Челси. 

В Шампионската лига също не бива да се подхлъзваме. Порто заслужи да е в тази фаза на турнира, а освен това ще искат реванш от нас. Ние трябва да покажем нашата си игра, да се защитаваме добре и да вкарваме голове”, каза Ван Дайк. 

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Ливърпул има само една загуба в 33 мача в първенството, а в последните двубои успя да спечели с голове в последните минути. 

Порто пък няма победа в нито един от последните си 12 мача като гост от фазата на елиминациите в Шампионската лига, като загуби 8 от тях. 

“Предстои ни тежък мач, но да се надяваме, че ще успеем да покажем на какво сме способни и да победим Порто. Ще бъде тежко, но сме готови”, каза още Ван Дайк. 

Аут за срещата е наказаният защитник Анди Робъртсън. Вероятно мястото му ще бъде заето от Джеймс Милнър, въпреки че и Алберто Морено е вариант за поста. Испанецът не е играл от началото на януари. Под въпрос е Адам Лалана. 

Порто също има доста проблеми с наказани и контузени футболисти. Пепе и Ектор Ерера са наказани, докато състоянието на Алекс Телеш не е особено стабилно и участието му ще се решава в последния моменти. 

Резултат: 2:0