Франция - Хърватия, финална среща на световното първенство в Русия, стадион: "Лужники", начало: 18:00 часа българско време.

Вероятни състави:

Франция: Лорис, Павар, Варан, Юмтити, Лука Ернандес, Канте, Погба, Матюиди, Гризман, Мбапе, Жиру 

Хърватия: Шубашич, Върсалко, Стринич, Ловрен, Вида, Ракитич, Модрич, Брозович, Перишич, Манджукич, Ребич

Прогноза на Gol.bg:

Франция стартира своето участие в турнира от група C, където бяха още отборите на Австралия, Перу и Дания. "Петлите" спечелиха в първите си 2 мача срещу първите два отбора, а в третия си двубой записаха нулево реми срещу Дания, за да оглавят групата. 

На осминафиналите тимът се изправи срещу Аржентина, където в зрелищен мач подчини Лео Меси и компания при резултат 4:3. Последва нов сблъсък срещу тим от Южна Америка, този път Уругвай. 

1/4-финалният сблъсък се оказа доста оспорван, но в крайна сметка Франция спечели с 2:0 и намери място сред полуфиналистите. Там "петлите" трябваше да се изправят срещу мотивирания тим на Белгия.

Срещата определено беше доста оспорвана, а в крайна сметка Франция успя да излъже своя съперник и спечели с 1:0, за да стигне до финалния сблъсък. Френският тим разполага с всички свои състезатели, така че селекционерът Дидие Дешан ще може да заложи на най-доброто.

Каквото и да се случи на финала, това първенство вече е исторически най-доброто за Хърватия. Балканците стигат за първи път до последния мач и показаха характер за борба до последно във всичките си мачове от елиминационата фаза. 

И в трите двубоя те играха по 120 минути, а на два пъти и дузпите помогнаха на тима. Интересното е, че и в трите случая Хърватия изоставаше в резултата, но впоследствие се връщаше в мача. 

Симе Вършалко бе под въпрос за полуфинала с Англия, но и той остана 120 минути на терена. Селекционерът Златко Далич няма причина да не заложи на същите титулярни играчи, въпреки трите поредни мача с продължения. Иван Перишич имаше леки оплаквания в бедрото, но по всяка вероятност ще бъде готов за тази среща.

Статистическите показатели от предишните двубои между двата тима са доста любопитни, най-вече защото Хърватия все още няма победа срещу французите в 5 мача. От тях „петлите” са спечелили в 3 двубоя. Франция и Хърватия се срещнаха на полуфинал на световното през 1998г. Тогава “петлите” победиха с 2:1, а впоследствие вдигнаха трофея.

Прогноза: Франция - Хърватия 2:1