Валенсия - Реал Мадрид, полуфинална среща за Суперкупата на Испания, стадион: "Крал Абдула Спортс Сити", начало 21:00 часа българско време.

Вероятен състав на Валенсия: Силесен, Вас, Гарай, Паулиста, Гая, Торес, Парехо, Коклен, Солер, Гомес, Гамейро

Вероятен състав на Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Валверде, Каземиро, Кроос, Родриго, Винисиус, Йович

Прогноза на Gol.bg:

Суперкупата на Испания ще бъде решена в Саудитска Арабия, където четири отбора ще образуват минитурнир с два полуфинала и финал. В първия двубой един срещу друг излизат Валенсия и Реал Мадрид, а във втория Атлетико Мадрид и Барселона. 

Валенсия успя да спечели мача си с Ейбар в испанската Ла Лига след почивката, макар и трудно. Нов успех на "Местая" прави "прилепите" наистина уникален домакин в първенството този сезон. 

Голът бе реализиран от Максимилиано Гомес, който се разписа за 1ви път от края на Ноември и вече има 7 гола. За прилепите се върнаха доста важни играчи, но може би най-важният, Гедеш, още не е готов. Валенсия обаче определено трябва да подобри формата си извън своята територия.

Реал Мадрид беше победен само веднъж в последните си двадесет срещи и е в серия от четиринадесет мача без загуба. "Белия балет" започна годината с категорична победа с 3:0 при визитата си в Хетафе. 

Реал е яхнал позитивната вълна от доста време насам и вече почти три месеца няма загубен мач. Разбира се, испанският гранд не се размина без няколко равенства, но представянето на отбора е достатъчно добро, за да държи първото място с равни точки с кръвния враг Барселона.

За предстоящия мач обаче треньорът Зинедин Зидан няма да разчита на Гарет Бейл и Карим Бензема, които останаха в Испания. От лагера на символичните домакини отпадат Гонсало Гуедеш и Кристиано Пичини.

Прогноза: Валенсия - Реал Мадрид 1:2