Монтана – Левски, мач от 32-ия кръг на "А" група, начало: 18:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Александър Любенов

Защитници: Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Веселин Минев

Халфове: Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Радослав Цонев, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев

Нападатели: Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи

Прогноза на Gol.bg:

Мачът на стадион "Огоста" няма кой знае какво значение. Треньорът на домакините Емил Велев-Кокала няма да може да разчита единствено на ветерана Здравко Лазаров, а за столичани аут е Сърджан Лукин. Играчите на Монтана едва ли ще се напрягат и няма да бъдат концентрирани на 100%, тъй като се пазят за финала за Купата на България с ЦСКА. Стойчо Стоев пък разкри, че ще даде шанс на футболисти, които по-рядко влизат на терена.

Левски е в серия от 9 поредни мача без загуба в "А" група, като за последно падна с 1:2 от Лудогорец в Разград на старта на пролетния дял. Монтана е на другия полюс и не познава вкуса на успеха вече в 18 поредни срещи и има цели 7 домакински загуби.

Отборът от северозападна България и е с най-слабото нападение в елита – едва 19 гола в 27 мача, но по-рано през сезона успя да измъкне 0:0 на "Герена". Преди това Левски спечели и двата мача с по 2:0, а Монтана още няма победа над "сините" на ниво "А" група. Балансът на "Огоста" също е в полза на Левски – 7 победи и 1 равенства.

Нашата прогноза е, че гостите няма да имат проблеми да вземат трите точки.

Прогноза: Монтана – Левски 0:2