Белгия – Испания, контролна среща, стадион „Крал Бодуен“, Брюксел, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Двубоят между Белгия и Испания ще бъде своеобразен дебют за треньорите и на двата национални отбора – Роберто Мартинес и Хулен Лопетегиу. Последният замени на поста Висенте Дел Боске след Евро 2016 и ще има тежката задача да върне славата на „Ла Фурия“. Отборът, който спечели три последователни големи първенства – две Европейски и едно Световно.

Контролата тази вечер в Брюксел ще бъде първи досег на Лопетегиу до националния отбор и последна проверка преди квалификацията с Лихтенщайн в понеделник. „Имам ясна идея и знам как ще играем. Тази контрола ще бъде прекрасна проверка за нас. Труден мач ще е, но се надявам да направим спектакъл за феновете“, заяви селекционерът на Испания.

В тима на „Ла Фурия“ попаднаха дебютантите Адриан, вратар на Уест Хем, както и Саул Нигес от Атлетико Мадрид. Повиквателни получиха още Хуан Мата, Диего Коста и Пако Алкасер, които не бяха в състава за Европейското.

Серхио Бускетс пък ще играе за 89-ти път с националната фланелка. „Философията на Дел Боске и Лопетегиу е еднаква. Искаме да владеем топката и да диктуваме играта. Готови сме за началото на квалификациите“, заяви Бускетс.

В отбора на Белгия също има промени след Европейското. За селекционер бе назначен бившият мениджър на Евертън Роберто Мартинес. „Това е повече от мач и нямам търпение да започне. Играчите ми казаха, че атмосферата на стадиона ще бъде много хубава. Двубоят е важен за нас, както и за феновете“, каза Мартинес.

„Червените дяволи“ са на второ място в световната ранглиста и започват световните квалификации срещу Кипър във вторник. Мартинес повика в състава си Матс Селс, вратар на Нюкясъл, както и бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе, който сега е футболист на Уотфорд.

Торган Азар, по-младият брат на Еден Азар, пък може да запише втория си мач за Белгия, след като дебютира преди повече от три години срещу САЩ. Стивън Дефур също се завръща в националния отбор.

Резултат: 1:1