Ювентус – Монако, реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига, 2:0 за "бианконерите" в първия мач, Торино, начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Сандро, Бенатия, Матиело, Бардзали, Бонучи, Алвеш, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Маркизио, Лемина, Асамоа, Стураро, Ринкон

Нападатели: Куадрадо, Игуаин, Манджукич, Дибала

Под въпрос: няма

Контузени: Ругани, Пяца

Групата на Монако за мача:

Вратари: Субашич, Де Санктис, Сейду

Защитници: Диало, Глик, Жемерсон, Джордж, Менди, Раджи, Сидибе

Халфове: Бакайоко, Дирар, Фабиньо, Лемар, Моутиньо, Силва

Нападатели: Карило, Фалкао, Жермен, Мбапе

Под въпрос: Менди, Карило

Контузени: Бошилия

Прогноза на Gol.bg:

Италианският хегемон Ювентус е единственият отбор, който има шанс за требъл през този сезон в Европа. "Бианконерите" са почти сигурен шампион на Италия, на финал за Купата на страната са, където срещат Лацио, а с единия крак са в Кардиф за решаващия мач от Шампионска лига. Това стана факт, благодарение на успеха с 2:0 над Монако в първа 1/2-финална среща от Шампионска лига, а тази вечер предстои реваншът между двата отбора, който ще се играе в Торино.

Треньорът на Юве Макс Алегри може да разчита на всичките си основни футболисти, но спецът предупреди, че монегаските няма какво да губят, което ще ги направи изключително опасни на Апенините. Леонардо Жардим няма да може да използва единствено Габриел Бошилия, който не е сред титулярите му. С проблеми са Бенжеман Менди и Гуидо Карило, но травмите им са леки и те попаднаха в групата за визитата на Апенините.

По притеснително за Монако е статистиката. От 6 сблъсъка с италиански отбори в евротурнирите, отборът от Княжеството е продължавал напред едва един път – през сезон 1991/92 за 1/4-финалите на КНК срещу Рома след 0:0 в Рим и 1:0 у дома. В останалите случаи монегаските са елиминирани, в два от случайите именно от Юве. От 8 срещи в Италия имат 7 загуби, 1 равенство и нито една победа.

"Бианконерите" пък са на другия полюс. Те имат 13 успеха от 23 мача, 5 равенства и 5 загуби срещу французи. У дома Ювентус никога не е губил от отбор от страната на Наполеон, като само Бордо (1:1, 2009 г.) и ПСЖ (0:0, 1983 г.) са си тръгвали непобедени от Торино. В останалите 9 случая италианците са подчинявали французи в домакинските си срещи. Монако пък е губил и двете си гостувания в столицата на регион Пиемонт – с 1:4 през 1998 г., отново в 1/2-финален мач от Шампионска лига, както и с 0:1 в 1/4-финална среща от турнира през 2015 г. Нашата прогноза е, че днес Юве отново ще спечели и ще играе на финал.

Прогноза: Ювентус – Монако 1:0