Холандия – България, мач от 8-ия кръг на група "А" на световните квалификации, ст.: "Амстердам Арена", начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Холандия: Силесен, Фосу-Менса, Де Фрай, Худ, Блинд, Вайналдум, Ван Хинкел, Вилхена, Робен, Янсен, Промес

България: Илиев, Стр. Попов, Божиков, Терзиев, Занев, Славчев, Костадинов, Манолев, Ив. Попов, Миланов, Гълъбинов

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

След знаменитата победа над Швеция с 3:2, България гостува на ранения отбор на Холандия, който в петък претърпя тежка загуба с 0:4 от Франция в Париж. Настроенията в двата лагера са коренно различни заради резултатите в последните срещи, но въпреки това "лалетата" са определяни като фаворит в днешния мач заради далеч по-реномираните си футболисти.

За визитата в Амстердам Петър Хубчев няма да може да използва наказания Божидар Чорбаджийски, като мястото му ще бъде заето от Георги Терзиев. Очаква се Андрей Гълъбинов, който имаше лека контузия, която го издави от сблъсъка със скандинавците, да поведе атаката. Зад него ще действа капитанът Ивелин Попов, докато някого между Ивайло Чочев и Георги Миланов ще остане резерва.

От своя страна селекционерът на Холандия Дик Адбокаат се е хванал за главата след трагичното представяне в Париж и ще направи доста промени в състава след срамното поражение с 0:4 французите. В опит да спаси квалификационната кампания на лалетата опитният специалист се надява да излъже българите с няколко новости. Той няма да робува на имена и според местните медии ще изхвърли от състава рекордьора по участия Уесли Снайдер и централния защитник Уесли Худ.

Според в. „Аlgemeen Dagblad” те са жертвите след разгрома на "Стад дьо Франс". Техните места ще бъдат заети от Тони Вилхена в средата на терена и Бруно Мартинс Инди в отбрана. Строотман е наказан, вместо него ще стартира Марко ван Хинкел. Ван Перси също е аут заради контузия. В предни позиции ще действат Ариен Робен, Винсент Янсен и Куинси Промес. Последният е съотборник с Попето в Спартак Москва.

В последните години България играе успешно срещу една от най-футболните нации. През есента победихме Холандия с 2:0 в София с два гола на Спас Делев, който сега не е в националния отбор. Последната среща в Амстердам също беше за нас – 2:1 в контрола. С тези успехи вземе превес в съперничеството с "лалетата" – 3 победи, 2 равенства и 2 загуби. Тази вечер възпитаниците на Хубчев ще се опитат да спрат и негативна тенденция, след като от доста време нямат два поредни силни мача.

Освен това в тези квалификации още нямаме спечелена точка като гост – 1:4 от Франция, 0:3 от Швеция и 1:2 от Беларус. А, ако искаме да мечтаем за бараж, трябва да променим това. В класирането "петлите" са лидери с 16 точки, скандинавците имат 13, ние 12, холандците 10, докато Беларус и Люксембург са съответно с 5 и 4 т. Нашата прогноза обаче е, че тази вечер ще паднем.

Прогноза: Холандия – България 2:0