Ливърпул - Саутхямптън, среща от Висшата лига на Англия, стадион "Анфийлд", начало 17.00 часа.

Последните 10 срещи на Ливърпул във всички турнири: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 2 победи и 1 равенство в последните 3 домакинства.

Последните 10 срещи на Саутхямптън във всички турнири: Общо 2 победи, 3 равенства и 5 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 1 загуба в последните 4 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 4 победи, гостите имат 3 победи и 3 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Ливърпул имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 1 победа и 2 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Ливъпрул е фаворит в мача и водещите световни букмейкъри дават предимство за домакинска победа.

Не трябва обаче да се забравя, че Саутхямптън традиционно е неудобен за Ливърпул съперник, който няма загуба от червените вече повече от две години.

В момента домакините са на пето място с 19 точки, на 12 точки от върха и Ман Сити, а гостите са на 13 място с 13 точки. Саутхямптън не прави силен сезон до този момент и определено разочарова.

Същото обаче може да се каже и за Ливърпул, който за пореден път тръгна за титлата, но бързо бе приземен.

Домакините записаха три поредни победи преди паузата и сега трябва задължително да вземат трите точки, ако искат да се задържат в битката за Топ 4. Аут от срещата са Натаниъл Клайн и Джонатан Хендерсън.

Гостите са в много слаба серия, като имат едва една победа от последните си шест срещи. Определено Ливърпул е фаворит в мача и ще направи и невъзможното да вземе победата.

Резултат: Ливърпул - Саутхямптън 3:1