Ботев Пловдив - Левски, двубой от първия кръг на Първа лига, стадион "Футболен комплекс Ботев 1912", начало: 20:45 часа.

Групата на Левски: Полачек, П. Иванов, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Найденов, Петков, Мариани, Белмонт, Гомес, Цветкович, Кабрал, Яблонски, Костов, Димитров, Паулиньо, Обертан, Кабов, Ст. Иванов.

Прогноза на Gol.bg:

Феновете на Левски бяха видимо недоволни от работата на Делио Роси през лятото и логичното се случи – италианецът напусна клуба. Сега тимът ще бъде воден от временен наставник в лицето на Георги Тородов. 

Той ще трябва да се справя с доста проблеми преди предстоящата визита на Ботев. Аут за двубоя са Хали Тиам, Серджиу Буш и Филипе Нашименто. Очаква се исландският национал Холмар Ейлофсон да се върне сред титулярите. 

Защитникът пропусна двата мача с Вадуц в Лига Европа. Бразилската надежда на "сините" Паулиньо също може да запише първи минути, тъй като не игра в двубоите с тима от Лихтенщайн.

Капитанът на Левски Божидар Митрев се включи в тренировката на тима. Той сам пожела да бъде сменен на почивката на двубоя с Вадуц. По всичко изглежда, че проблемът му е бил психически, а не физически. 

За него се говори, че ще напусне тима, но на този етап това не е факт и той все още е част от Левски. Все още не се знае дали той ще стартира на вратата или новите треньори ще заложат на Мартин Полачек, който също не впечатли при официалния си дебют. 

За първия мач от сезона "сините" няма да могат да разчитат на централния нападател Сержиу Буш. Румънецът има проблеми с адукторите, получени в мача с Вадуц от Лига Европа и ще бъде извън терена за около десетина дни. С проблеми е и Антони Белмонт, който също най-вероятно няма да може да вземе участие в мача. Трайно контузени са Филипе Нашименто и Хали Тиам.

Ботев Пловдив пък се представи достойно през изминалия шампионат, но феновете има от какво да са недоволни, защото любимият им клуб не успя да се пребори за място в Лига Европа. 

"Канарчетата" завършиха на петата позиция в крайното класиране, на 34 точки от шампиона Лудогорец и 8 от предстоящия си съперник. Пловдивчани достигнаха до полуфиналите на Купата на България, но там бяха отстранени от Славия, благодарение на малшанса и спорното съдийство.

Ботев Пловдив ще има трудности в началото на сезона. "Жълто-черните" бяха напуснати от доста играчи, като четиримата бразилци в състава на отбора от миналия сезон вече не са в тима. Става въпрос за Жоао Пауло, Бризола, Юлиано и Афонсо. "Канарчетата" отново ще разчитат най-вече на Тодор Неделев, както и на опита на играч като Йордан Минев.

Прогноза: Ботев Пловдив - Левски 2:1