Хайдук – Славия, мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион „Полюд”, Сплит, съдия Ищван Ковач (Румъния), днес от 21:00 часа българско време

Вероятни състави:

Хайдук: Посавеч, Юранович, Нижич, Лопес, Фомичов, Палаверса, Хамза, Цакташ, Тудор, Гюршко, Ивановски

Славия: Стерякис, Александров, Христов, Гамаков, Велковски, Мартинов, Карабельов, Шоколаров, Иванов, Цветанов, Ангелов

Прогнозата на Gol.bg:

За носителя на Купата на България вече всеки мач в Европа е на кръв. Славия се справи с финландците от Илвес с две победи, но Хайдук Сплит е друга бира. На хартия „белите” отиват в Сплит като аутсайдер, но със сигурност няма да се дадат без бой.

През миналия сезон Левски бра доста ядове срещу хърватите и в крайна сметка отпадна след две загуби. Хайдук не е същият отбор от преди година, но едва ли се е отслабил драстично.

Може би хлъзгавият момент е, че това ще е първи официален мач за сезона. По време на лятната си подготовка Хайдук не допусна загуба и прегази всичко по пътя си, включително и българския Верея, а в последните си две контроли срази руските Рубин (1:0) и Ростов (4:0).

Според информациите от Сплит треньорът Желко Копич няма кадрови проблеми и може да разчита на най-добрия си състав.

Славия имаше тежък мач с Берое (1:1) след триумфа над Илвес. С болежки са вратарят Георги Петков, Милен Гамаков и Момчил Цветанов, но последните двама най-вероятно ще започнат в титулярния състав.

Милчо Ангелов отново ще води атаката на „белите”, с Цветанов и Галин Иванов по крилата. Върху тях падат надеждите поне за един гол, с който да се търси приличен резултат на чужд терен преди реванша в София.

Резултат: 2:1