Хърватия – Англия, мач от 2-ия кръг на Лигата на нациите, ст.: "Риека", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Хърватия: Ливакович, Пиварич, Вида, Ловрен, Йедвай, Ковачич, Ракитич, Модрич, Ребич, Перишич, Крамарич

Англия: Пикфорд, Гомес, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Уинкс, Хендерсън, Баркли, Чилуел, Стърлинг, Кейн 

Прогноза на Gol.bg:

Хърватия приема Англия в мач от Лигата на нациите, който е повторение на 1/2-финала от Мондиал 2018, където балканците стигнаха до обрат 2:1 след продължения. Срещата ще се играе при закрити врата заради наказание на домакините.

За "шахматистите" поради контузии няма да играят Ловре Калинич, Симе Върсалко, Марсело Брозович и Борна Барисич. За островитяните отпаднаха Дани Роуз, Алекс МакКарти и Люк Шоу.

Мачът за двата отбора в Риека е важен за класирането на 1/2-финалите. На старта на турнира те претърпяха загуби от Испания, съответно 0:6 в Елче и 1:2 на "Уембли", което дава комфортна преднина на "Ла Фурия" на върха. Това беше и първо поражения за островитяните в Лондон от 11 срещи (8 победи, 3 равенства).

"Трите лъва" обаче се намират в добра форма и падна само в 3 от последните си 15 двубоя в редовните 90 минути (7 победи, 5 равенства). Пораженията бяха все от съперници, които се подвизават в Лига "А" на новия турнир на УЕФА.

Хърватия не е печелил мач в редовното време от Мондиал 2018 – 2:1 над Исландия. Оттогава изминаха 6 срещи, в които Дания и Русия бяха подчинени с дузпи на световното първенство, както и споменатият обрат над Англия с гол на Марио Манджукич в 109-ата минута.

За последно двата отбора се срещнаха един срещу друг на Балканския полуостров в квалификация за Мондиал 2010. Англия спечели с категоричното 4:0, след като при 1:0 Роберт Ковач (52') получи директен червен картон.

Нашата прогноза е, че днес няма да се стигне до подобен резултат и двата отбора ще разделят точките в полза на Испания. 

Прогноза: Хърватия – Англия 1:1