Холандия - Германия, двубой от Лига А и група 1 в Лигата на нациите. Стадион "Йохан Кройф Арена", 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Холандия: Силесен, ван Дайк, де Лигт, Блинд, Тете, Вайналдум, Прьопер, де Йонг, Бабел, Промес, Депай

Германия: Нойер, Хумелс, Боатенг, Кимих, Хектор, Кроос, Руди, Дракслер, Сане, Мюлер, Вернер


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг застават два от най-успешните и атрактивни отбори не само през последните години, но в цялата история на футбола, като това съперничество спокойно може да мине за истинска класика, в която напрежението е на максимум.

Бундестимът може да се похвали с четири световни и три европейски титли, докато "лалетата" без съмнение живеят с горчилката от три загубени финала на мондиали (един от които срещу Германия през 1974 година) и само една титла на Стария континент.

Холандия няма победа в последните си пет мача с Маншафта, в които са регистрирани три равенства. Като цяло германците имат 15 победи и 15 ремита в 40 мача с този съперник, губейки за последно от него през ноември 2002 година.

И двата отбора гонят първи успех в този нов европейски турнир. Домакините загубиха от Франция с 1:2 по-рано в тази група, а момчетата на Йоахим Льов завършиха 0:0 със световния шампион.

В редиците на гостите се забелязва видим регрес, в сравнение с инерцията след спечелената титла на Мондила 2014, но въпреки това индивидуалната класа при германците изобщо не е за пренебрегване. "Лалетата" пък по навик винаги са способни да впечатляват с невероятните си млади таланти.


Резултат: Холандия - Германия 1:2