Манчестър Сити - Саутхямптън, среща от 11-ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 17:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са абсолютни фаворити за успеха в този мач и ще бъде голяма изненада да спечелят нещо различно от трите точки днес. Още повече, че Ливърпул не успя да спечели визитата си на Арсенал и това ще позволи на "гражданите" при победа да поведат еднолично в класирането.

Пеп Гуардиола обаче има сериозни главоболия преди този мач, тъй като няма да може да разчита на една от големите си звезди Кевин Де Бройне, който се контузи неприятно и ще пропусне няколко седмици. 

Гюндоган и Отаменди също няма да са на разположение на испанския специалист, но все пак въпреки липсата на тримата се очертава той да пусне достатъчно силен състав, който ще бъде в състояние да се справи със "светците".

Сити има добра статистика срещу този опонент и е спечелил седем от последните си девет срещи срещу него, като за този брой мачове има също така реми и една единствена загуба. 

"Светците" пък не познават вкуса на успеха при последните си осем визити на "Етихад" и са допуснали седем поражения в тях и са врътнали едно реми.

Като цяло нашата прогноза за този мач е успех за домакините с два гола, тъй като без съмнение те са по-класният от двата тима. 

Прогноза: Манчестър Сити - Саутхямптън 2:0