Ювентус – Фрозиноне, мач от 24-ия кръг на Серия "А", Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм", начало: 21.30 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Счесни, Пинсолио, Перин

Защитници: Де Шилио, Киелини, Касерес, Бардзали, Кансело, Ругани, Спинацола 

Халфове: Пянич, Кедира, Матюиди, Джан, Бентанкур

Нападатели: Роналдо, Дибала, Манджукич, Кийн, Бернардески 

Прогноза на Gol.bg:

На хартия този мач е протоколен за италианския хегемон, но Фрозиноне е показвал, че може да бъде опасен, когато се подценява.

В групата на Ювентус се завръща легендарното BBC – Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Андреа Бардзали. Треньорът Макс Алегри разкри, че първият ще излезе титуляр, докато последните двама едва ли ще вземат участие.

Даниеле Ругании е изпитвал дискомфорт и може да бъде сменен от Мартин Касерес, ако не е готов на 100%. За крайни бранители ще се избира между Леонардо Спинацола, Жоао Кансело и Матия Де Шилио, тъй като Алекс Сандро е наказан. С контузии са Дъглас Коста и Хуан Куадрадо. "Блес Матюиди няма да играе, Кристиано Роналдо ще бъде в атака", каза още Алегри.

Треньорът на Фрозиноне Марко Барони, който от 2011 до 2013 г. е тренирал юноши на Юве, получи добра новина. Младият нападател Андреа Пинамонти е възстановен за гостуването в Торино и ще играе. Спецът добави, че Даниел Чофани и голмайсторът на "канарчетата" Камило Чиано (6 попадения) също ще са титуляри на "Алианц Стейдиъм".

Юве със сигурност ще влезе в мача с мисълта за гостуването на Атлетико Мадрид следващата седмица. Срещата е първа 1/8-финална от Шампионска лига – голямата цел през сезона на "Старата госпожа", която има обица на ухото. През 2015 г. Фрозиноне измъкна изненадващо 1:1 насред Торино, а през кампанията има 3 победи на нула като гост – 1:0 над Сампдория, 4:0 над Болоня и 3:0 над СПАЛ Ферара.

През този сезон шампионите са допуснали само 8 гола у дома, но 3 от тях дойдоха в последния мач – 3:3 с Парма. Две от общи трите грешни стъпки са именно в Торино (плюс 1:1 с Дженоа), което дава известна надежда на гостите. Фрозиноне преследва 3 поредни победи в Серия "А" за първи път в историята си, но нашата прогноза е, че това няма да се случи в този момент.

Прогноза: Ювентус – Фрозиноне 3:0