Наполи – Ювентус, мач от 26-ия кръг на Серия "А", ст.: "Сан Паоло", Неапол, начало: 21.30 часа наше време 

Вероятни състави:

Наполи: Мерет, Гулам, Кулибали, Максимович, Малкуит, Зиелински, Руис, Алан, Кайехон, Инсиние, Милик

Ювентус: Счесни, Сандро, Кансело, Киелини, Бонучи, Матюиди, Пянич, Бернардески, Дибала, Роналдо, Манджукич

Прогноза на Gol.bg:

Последен шанс за Наполи да остане в борбата за първо Скудето от 1990 г насам. Мечтата минава през задължителна победа над хегемона на Ботуша в последните 7 години. И точно в момента това не изглежда толкова трудна, въпреки че "бианконерите" още са без загуба в Серия "А".

Вижте класирането в Серия "А"!

"Старата госпожа" обаче е сериозно разклатена след загубата с 0:2 от Атлетико Мадрид в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. Резултатът в Испания покачи напрежението при торинци, които в последно време не показват и добра игра, но все пак печелят двубоите си в калчото.

За капак голямата звезда Кристиано Роналдо претърпя контузия в глезена. Петкратният носите на Златната топка вече тренира пълноценно, но очакванията са да остане на пейката срещу Наполи. С травми в Юве са още Сами Кедира, Дъглас Коста и Хуан Куадрадо, но в строя се завърнаха Миралем Пянич и Емре Джан.

Ако Макс Алегри остави Роналдо резерва на врящия котел "Сан Паоло", атаката на шампионите ще поведат Федерико Бернардески, Пауло Дибала и Марио Манджукич. Карло Анчелоти пък няма да може да разчита на Раул Албиол и Марио Руи, които са сред основните му единици, но са с травми.

През есента Юве обърна Наполи с 3:1 в Торино, като Роналдо се отчете с две асистенции и беше с основна заслуга за втория гол на Марио Манджукич в мача. "Бианконерите" спечелиха и последното си гостуване на този стадион – 1:0, но през новия век са печелили в Неапол едва три пъти във всички турнири.

Южняците са побеждавали в осем от случаите, четири от срещите завършват наравно. През този сезон Юве е най-силният гост на Ботуша с 11 успеха и 1 равенство, докато Наполи е вторият най-добър домакин с 10 успеха и 3 равенства.

Нашата прогноза е, че "небесносините" ще вземат своето довечера, но след тази загуба "Старата" госпожа ще се възроди, което ще им бъде от полза и в Шампионска лига.

Прогноза: Наполи – Ювентус 2:1