Левски - Лудогорец, среща от Първа лига на България, стадион "Георги Аспарухов", начало 17.30 часа.

Последните 10 срещи на Левски във всички турнири: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 3 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 3 победи, 2 равенства и 5 загуби. От тях 1 равенство и 1 загуба в последните 2 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 5 победи и 4 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Левски София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 2 победи и 2 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Левски: Михайлов; Цветкович, Яблонски, Рейш, Горанов; Тиам, Райнов; Кабрал, Мариани, Паулиньо; Костов

Лудогорец: Илиев; Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков; Анисе, Юсеин; Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю

Вижте класирането в Първа лига на България

ПРОГНОЗА: Троен мач, в който може да се случи всички. Изключително важна и стратегическа среща в битката за титлата. В момента Лудогорец е лидер с 56 точки, втори е ЦСКА с 54, а трети Левски с 51. "Армейците" обаче имат мач повече.

Победа днес за Лудогорец ще наклони сериозно везните към разградчани в борбата за първото място, тъй като разликата от "сините" ще стане цели 8 точки, което доста трудно ще се компенсира в плейофите.

Левски е в еуфория след идването на Васил Божков начело на клуба. Чакат се повече от 12 000 зрители на "Герена", които да създадат неповторима атмосфера.

След подновяването на първенството Лудогорец е в меко казано криза, което доведе до уволнението на Антони Здравков-Сухия. Разградчани са в игрова немощ, трудно създават голови положения и въобще показват посредствен и апатичен футбол.

Сега начело на клуба отново застана Стойчо Стоев, който преди време води за кратко и Левски. Треньор на Левски пък е Георги Дерменджиев, който познава отлично обстановката при "орлите". Той успя да вземе "Вечното дерби" с ЦСКА и сега се кани да удари и Лудогорец.

"Сините" наистина са в подем след идването на новата власт, но истината е, че те също не показват кой знае какъв футбол. Общо взето този мач ще е на надлъгване, с малко голови положения и здрава битка в средата на терена.

Добрата новина за Левски е, че Живко Миланов и Валери Божинов попаднаха в групата за мача, но едва ли ще са титуляри. Георги Дерменджиев няма други кадрови проблеми и ще започне с най-доброто, с което разполага в момента.

Лудогорец също ще разчита на най-качествените си играчи, като единствено Светослав Дяков ще пропусне срещата. Двата отбора вече си спретнаха един луд мач този сезон, като Лудогорец излъга с 2:1 "сините" в Разград.

Очакваме изключителна еуфория по трибуните, но затворен и позиционен футбол, в крайна сметка залагаме за равенство. 

Резултат: Левски - Лудогорец 1:1