Левски – Ботев Пловдив, мач от 27-ия кръг на Първа лига, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 20.30 часа наше време

Вероятни състави:

Левски: Н. Михайлов; Миланов, Унтонджи, Рейш, Горанов; Белмонт, Райнов; Сейдахмет, Мариани, Паулиньо; С. Костов
Треньор: Георги Дерменджиев

Ботев: Кайзер; Филипов, К. Димитров, Д. Пиргов, Кардосо; Р. Терзиев; Неделев, Балтанов, В. Шопов, Добрев; А. Вутов
Треньор: Николай Киров

Прогноза на Gol.bg:

Левски приема Ботев Пловдив в един от най-интересните мачове от плейофите на Първа лига. Двата отбора са съседи в класирането, въпреки че целите им са различни, тъй като "сините" имат 9 точки преднина пред съперника. Домакините ще търсят победата, защото с нея ще съкратят изоставането от лидера Лудогорец на 6 пункта. Разградчани вчера направиха 0:0 у дома с Берое и интригата за титлата отново се върна.

Вижте класиранете в Първа лига

Очаква се Георги Дерменджиев заложи от 1-ата минута на Живко Миланов, Седрик Унтонджи и Нуно Рейш, което означава, че Милош Цветкович и Давид Яблонски ще останат резерви. Дилемата пред треньора е на кого да заложи на върха на атаката – голмайстора Станислав Костов или Валери Божинов.

Гледайте мача на живо от този линк

Николай Киров получи голям удар преди сблъсъка на "Герена". Тодор Неделев е с контузия, но все пак пътува до София. В последния момент ще стане ясно дали Ботев ще може да разчита на голямата си звезда. Възстановен е Александър Тонев и той може да дебютира за Ботев днес. По-вероятно е обаче бившият футболист на Селтик и Астън Вила да остане резерва, защото не е готов на 100%. Лъзезар Балтанов се завръща след наказание, твърдо аут са Атанас Зехиров и Джонатан Перейра.

Левски е в серия от 21 поредни победи над Ботев вкъщи. Последният мач в столицата завърши 4:1 за домакините и беше от редовния сезон на първенството. Два гола тогава отбеляза Станислав Костов. Последният успех на гостите тук датира от 1 юни 1997 г. с 1:0,  а общият баланс в София е 52 победи за Левски, 7 равенства и 8 поражения.

Нашата прогноза е, че "сините" ще вземат своето днес.

Прогноза: Левски – Ботев 2:0