Левски - Локомотив Пловдив, среща от Първа лига на България, стадион "Георги Аспарухов", начало 20.30 часа.

Последните 10 срещи на Левски във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 2 победи и 2 загуби в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Локо Пловдив във всички турнири: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби. От тях 2 победи и 3 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 4 победи и 4 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Левски София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите имат 2 победи и 1 път са завършили наравно.

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Райнов, Юруков, Ст. Иванов, Мазурек, Паулиньо, Робърта.

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Езе, Малембана, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Д. Илиев, Карагарен, Ожболт, Аралица.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Двата отбора делят второто място в класирането и ще хвърлят всички сили за победата в този мач. Гостите от Пловдив ще се задоволят и с равенството, но "сините" нямат друга алтернатива освен трите точки.

Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко, но все пак Левски е фаворит. Водещите световни букмейкъри дават предимство на домакините и най-вероятно те ще стигнат трудно до победата. В предишната си среща на "Герена" Левски загуби срамно от Берое и сега ще се опита да се реваншира пред феновете си. 

През седмицата стана изключително грозен инцидент с един от шефовете на "сините", който беше пребит от крайни ултраси и пратен в болницата. Сега се очаква на трибуните да е взивоопасно, тъй като отделни групировки на "сините" са във война от доста време.

При победа Левски ще се изкачи на върха поне за един ден, същото важи и за Локо Пловдив. В следващия кръг и двата отбора играят градски дербита - Левски с ЦСКА, а пловдивчани - с Ботев.

Петър Хубчев няма да може да разчита на Филипе Нашименто, който е с контузия. Бруно Акрапович няма проблеми с контузени или наказани футболисти. Троен мач, но все пак ще заложим за победа на Левски.

Резултат: Левски - Локо Пловдив 2:1