Ливърпул - Манчестър Сити, среща от 12-ия кръг на Висшата лига на Англия, 18:30 часа българско време, стадион "Анфийлд".

Вероятните състави на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Ловрен, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Мане и Фирмино

Манчестър Сити: Браво, Стоунс, Фернандиньо, Уокър, Кансело, Менди, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Стърлинг и Агуеро

Прогноза на Gol.bg:
Голямото дерби на кръга и на сезона до момента, без никакво съмнение. Към днешна дата Ливърпул е лидер в класирането с актив от 31 точки, а при победа над Сити ще остави "гражданите" на четвъртото място, което заемат в момента. Така разликата между мърсисайдци и първите два тима след тях ще стане 8 точки.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп има кадрови проблеми и няма да може да разчита днес на контузените Матип, Шакири и Клайн. В състава на "гражданите" Гуардиола има повече главоболия от това естество.

Испанският специалист ще трябва да се лиши от услугите на контузените Едерсон, Родри, Давид Силва, Зинченко, Сане и Лапорт. 

В последните пет мача от всички турнири Ливърпул е записал само победи на сметката си, а освен това отборът не познава загуба у дома в мач от Висшата лига от цели 45 мача. 

Последното поражение на мърсисайдци на "Анфийлд" в шампионатна среща бе от Кристъл Палас с 1:2 на 23-и април 2017 година.

Сити също е в добра форма и има четири победи и реми за последните си пет мача от всички турнири.

В статистически план във Висшата лига Сити има две победи, загуба и реми в последните пет мача срещу Ливърпул.

Нашата прогноза за днес е успех с едно попадение в полза на домакините.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 1:0