Ювентус – Рома, мач от 1/4-финалите за Купата на Италия, ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Ругани, Бонучи, Данило, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Коста, Роналдо, Игуаин

Рома: Лопес, Флоренци, Манчини, Смолинг, Коларов, Кристанте, Диавара, Юндер, Пелегрини, Клуйверт, Калинич

Прогноза на Gol.bg:

Само преди десетина дни двата отбора се срещнаха един срещу друг в мач от Серия "А". Хегемонът Ювентус се наложи с 2:1 на "Олимпико" и сега Рома ще се опита да вземе реванш, но за Купата на Италия.

Очаква се и двамата треньори да направят промени. Дъглас Коста и Гонсало Игуаин ще заменят Аарън Рамзи и Пауло Дибала в предни позиции. Маурицио Сари заяви, че не е взел решение дали да даде почивка на Кристиано Роналдо.

Очакванията са обаче петкратният носител на Златната топка да играе. Даниеле Ругани ще е партньор на Леонардо Бонучи в центъра на защитата, на вратата ще застане легендата Джанлуиджи Буфон.

Рома пътува до Торино без наказания Един Джеко, което е голям проблем за Пауло Фонсека. Мястото на босненеца ще заеме Никола Калинич като самотен нападател в схема 4-2-3-1. Триото зад него ще се състои от Ченгиз Юндер, Джъстин Клуйверт и Лоренцо Пелегрини.

Брайън Кристанте и Амади Диавара ще са опирни халфове, докато Джанлука Манчини и Крис Смолинг ще действат в сърцето на отбраната за "вълците".

Статистиката преди мача е изцяло в полза на Юве. "Бианконерите" спечелиха последните си 9 домакинства на Рома при голова разлика 21:3. Едно от тях беше именно за Купата на Италия – 3:0 през 2012 г.

Интересното е, че последните четири мача помежду им в Торино неизменно завършват при резултат 1:0. Нашата прогноза е, че тенденцията ще се запази и тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Рома 1:0