Интер – Сампдория, мач от 25-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", Милано, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Падели, Шкриниар, Де Врай, Годин, Йънг, Брозович, Ериксен, Барела, Кандрева, Мартинес, Лукаку
Наказани: няма
Контузени: Еспозито, Галярдини, Ханданович
Треньор: Антонио Конте

Сампдория: Аудеро, Бережински, Тонели, Колей, Аугело, Депаоли, Екдал, Виейра, Линети, Габиадини, Куалярела
Наказани: Муру, Рамирес
Контузени: Аскилдсен, Ферари
Треньор: Клаудио Раниери

Прогноза на Gol.bg:

Интер е изявен фаворит в сблъсъка, защото през този сезон Сампдория се представя далеч под нивото си.

"Моряците" играят на приливи и отливи, а ахилесовата им пета е защитата. За последните пет мача отборът допусна петнадесет гола и претърпя две унизителни загуби – 1:5 от Лацио в Рим и отново 1:5 от Фиорентина, при това на собствения си стадион "Луиджи Ферарис".

Вижте класирането в Серия "А"

Само два отбора в Серия "А" имат повече допуснати попадения от Сампдория (43). Това са предпоследният в класирането Бреша (44) и Лече (45), който е точно над възпитаниците на Клаудио Раниери в класирането.

От своя страна Интер води здрава битка с Ювентус и Лацио за титлата и няма право на грешна стъпка в този мач. "Нерадзурите" загубиха последните си два мача на Ботуша – 0:1 от Наполи в първа 1/2-финална среща за Купата и 1:2 от Лаци в калчото. Отборът обаче се върна на победния път при 2:0 над Лудогорец в двубой от 1/16-финалите на Лига Европа, игран в Разград.

По-рано през сезона Интер победи Сампдория с 3:1 като гост и се намира в серия от пет поредни успеха над този съперник. За последно "моряците" надделяха в това съперничество през 2017 г. с 2:1, именно на "Джузепе Меаца".

Интересното е, че това е единствената победа на Самп на този стадион през новия век във всички турнири. В останалите случаи домакините печелят единадесет от мачовете, а в шест от двубоите завършват наравно. Нашата прогноза е, че Интер ще вземе своето.

Мачът беше отложен вчера заради ситуацията в италианската област Ломбардия, чиято столица е Милано. Там през последните дни са регистрирани случаи на заразени с коронавирус.

Прогноза: Интер – Сампдория 2:0