Левски – Славия, мач от 23-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 14.15 часа наше време

Вероятен състав на Левски: Миятович, Лозев, Райнов, Рейш, Миланов, Мазурек, Тиам, Ст. Иванов, Спиерингс, Паулиньо, Робърта.

Вероятен състав на Славия: Стергиакис, Филипов, Гамаков, Христов, Попадийн, Вълчев, Карабельов, Кирилов, Кръстев, Иванов, Димитров

Прогноза на Gol.bg:

Време е за най-старото столично дерби. В Левски отново има драми заради финансовите проблеми на клуба. Хубавата новина за "сините" е, че феновете са съпричастни и се надпреварват да купуват сезонни карти, билети и да правят дарения, за да могат да се плащат ежемесечните вноски към НАП, които са 143 хиляди лева. При една пропусната вноска, 26-кратният шампион на България остава без лиценз.

От спортно-техническа гледна точка, Левски започна пролетния дял на efbet Лига с две равенства: 0:0 с ЦСКА и драматичното 2:2 с Черно море във Варна. На "Тича" столичани поведоха в 93-ата минута чрез Дени Алар, но в ответната атака Мартин Минчев донесе точката за домакините.

Вижте класирането в efbet Лига

Добрата новина за Петър Хубчев е възстановяването на Найджъл Робърта. Той обаче има сериозни проблеми в защитата и халфовата линия. Холмар Ейолфсон, Янис Каргас и Иван Горанов са наказани, а с контузии са Живко Миланов, Филипе Нашименто и Станислав Иванов. Последният имка мускулна травма, получена при тренировка в националния отбор. От всички с най-големи шансове да играе днес е капитанът Живко Миланов.

От своя страна Славия започна пролетта с две победи – 3:1 над Дунав Русев и 1:0 над Арда в Кърджали. Така "белите" се настаниха в Топ 6 на класирането, но загубиха последните си три гостувания на "Герена" – 0:2, 0:4 и 0:1. Нападателят Ивайло Димитров обаче се закани, че пълните трибуни ще мобилизират гостите.

"Отиваме на "Герена" в приповдигнато настроение, да покажем добра игра, и ако можем да победим. Пълните трибуни ще бъдат по-голям стимул за нас", закани се юношата на ЦСКА, който през януари се завърна в Славия.

Нашата прогноза е, че Левски все пак ще спечели, но трудно.

Прогноза: Левски – Славия 1:0