Локомотив Пловдив – Левски, първи мач от 1/2-финалите за Купата на България, ст.: "Локомотив", начало: 20.30 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Луков, Алмейда, Масоеро, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Цветанов, Салинас, Д. Илиев, Аралица
Треньор: Бруно Акрапович

Левски: Миятович, Найденов, Каргас, Ейолфсон, Горанов, Райнов, Тиам, Ст. Иванов, Спиерингс, Робърта, Костов
Треньор: Петър Хубчев

Прогноза на Gol.bg:

Време е за мачовете на истината в България, които се чакат с най-голямо нетърпение от феновете, тези за Купата. Днес един срещу друг излизат носителят на трофея Локомотив Пловдив и Левски.

Преди срещата "черно-белите" се намират в добра серия. От началото на годината възпитаниците на Бруно Акрапович са допуснали само 1 загуба – 0:2 от Берое в Стара Загора на 28 февруари. В останалите 5 срещи имат 2 победи и 3 равенства. Сега и всичките им най-важни футболисти са на разположение, което е огромен плюс.

Левски е на другия полюс преди важния мач. "Сините" не са печелили двубой в редовното време от 8 декември 2019 г. – 2:0 над аутсайдера Витоша Бистрица. От тогава изминаха 7 срещи: 3 загуби и 4 равенства, в това число влиза и елиминирането на Лудогорец след дузпи.

Негативната серия започна точно с гостуването на Локо Пловдив – 0:0 за първенство. Освен това Левски не е печелил на стадиона в парк "Лаута" също в 7 поредни мача: 3 поражения и 4 ремита. Сега гостите ще бъдат и без двама твърди титуляри – Паулиньо и Живко Миланов.

Надеждите са, че Деян Лозев ще бъде вдигнат на срещата, но все пак се очаква отново младият Ивайло Найденов за започне като десен защитник. Мястото на бразилското крило пък най-вероятно ще заеме Найджъл Робърта, а на върха на атака ще действа Станислав Костов. След наказания се завръщат Кали Тиам и Дени Алар. Първият ще заеме мястото на Мартин Райнов или Симеон Славчев в средата на терена. Австриецът ще започне мача от пейката.

Нашата прогноза е за много затворен и предпазлив мач и очакваме всичко да се реши на реванша в София, който ще се изиграе на 16 юни.

Прогноза: Локомотив Пловдив – Левски 0:0