Милан – Рома, мач от 28-ия кръг на Серия "А", Милано, ст.: "Сан Сиро", начало: 18.15 часа наше време

Вероятни състави:

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастийехо, Чалханоглу, Бонавентура, Ребич
Треньор: Стефано Пиоли

Рома: Миранте, Дзапакоста, Манчини, Смолинг, Коларов, Кристанте, Верету, Юндер, Пелегрини, Мхитарян, Джеко
Треньор: Пауло Фонсека

Прогноза на Gol.bg:

Милан и Рома излизат един срещу друг в безспорното дерби на кръга в Серия "А". Мачът е много важен и за двата отбора, които се борят за участие през следващия сезон, съответно за Лига Европа и Шампионска лига.

Стефано Пиоли няма да изневери на 4-2-3-1. В отсъствието на Златан Ибрахимович атаката ще поведе Анте Ребич, който запази великолепната си форма и по време на принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. Шведската звезда поднови тренировки, но Пиоли потвърди, че няма рискува с включването му в игра.

Зад Ребич ще действа тризъбецът Самул Кастийехо, Хакан Чалханоглу и Джакомо Бонавентура. Симон Кяер също ще играе, въпреки че получи контузия в коляното по време на победата с 4:1 над Лече в миналия кръг.

За Рома на разположение е Давиде Дзапакоста. Десният бранител се възстанови след мускулен проблем и се очаква Пауло Фонсека да заложи на него от 1-ата минута. Браян Кристанте и Лоренцо Пелегрини също ще са титуляри. Вратарят Пау Лопес отново е аут за "вълците". Неговото място ще заеме ветеранът Антонио Миранте. Няма да играе и младата звезда Николо Дзаниоло, който се възстановява от тежка контузия. 

По-рано през сезона Рома победи Милан с 2:1 в Рим, а на "Сан Сиро" има само една загуба в последните си четири гостувания – 1:2 през миналия сезон, а предните три срещи бяха спечелени от гостите (2:0, 4:1 и 3:1).

Нашата прогноза е, че довечера няма да има победител, но и двата отбора ще успеят да вкарат гол.

Прогноза: Милан – Рома 1:1